Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

knihy-redakcni-okenko-jta_i23.jpg

Víkendový pozdrav z redakce

Ahoj holky a kluci, prostě všichni, co čtete náš web. Máme pro vás několik novinek. Kromě toho, že je nový měsíc :-), přibyly nám do redakce nové redaktorky a chystáme nově i víkendové články na web. Doufáme, že vám tu s námi bude dobře

Právě vyšel únorový IN! a v době, kdy jej pročítáte, listujeme my knížkami, které by stálo zato mít v březnu pod polštářem.

Upřímně jsme si z široké nabídky knih ani nemohly vybrat. Vůbec nebyla šance rozhodnout se jen pro jednu, chtěly jsme je všechny. Některé nás lákaly názvem, jiné obalem a příběhy… vůbec nechápeme, kde se berou stále nové nápady, vždyť už všechno musí být dávno napsané. Ale očividně ne. Nedalo se nic dělat, jsme všechny velké knihomolky a tak nakonec místo jedné knihy, louskáme každá alespoň dvě. Takže si můžete být jisti, že v březnovém čísle budete mít velký výběr.

O jednu knihu se s vámi chci podělit už teď.

Je to kniha od Uriho Orleva Život v ptačí ulici. Hned na začátek musím říct, že je úžasná. Úplně mě pohltila a dvě noci jsem kvůli ní nespala. Prostě začnete číst a nemůžete přestat. Vypráví o malém chlapci, který bydlí v Ptačí ulici, v rozbořeném domě. Je sám. Maminka odešla ke známým na návštěvu a už se nevrátila a on si od té doby mohl hrát jen na půdách domů. Tatínek pracoval v továrně a když ho vojáci odváděli pryč, slíbil, že se vrátí. Dny se mění v týdny, válka nekončí a on se musí v opuštěném Varšavském ghetu postarat sám o sebe, což, jak jistě tušíte, není jednoduché.

Urih Orlev napsal ještě jednu knihu, údajně neméně napínavou: Běž chlapče, běž. Takže já pro ni běžím a vy mi můžete napsat, co čtete vy.

Majka St

Autor fotografie:  redakce IN!


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz