Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

vitraz-wde_i56.jpg

Moje cesta k Bohu

Jmenuji se Kamila, je mi necelých 23 let a pocházím z nekřesťanské rodiny. Jsem vdaná a s manželem vychováváme ročního synka Jana. Žijeme v malé vesnici, které dominuje nádherný barokní kostel zasvěcený Panně Marii. Tento kostel na mé cestě k víře a křesťanství sehrál důležitou roli. Spíše než samotná stavba to byli lidé, kteří jsou s ním neoddělitelně spjati...

Rodiče byli nevěřící

Když jsem dospívala, lákala je dnes tak moderní ezoterika a nauka new age. Za sebe musím říct, že jsem byla silně proti křesťanství a vlastně všem světovým náboženstvím. Měla jsem na ně jasně vyhraněný názor a vůbec by mě nenapadlo, že právě já se jednou stanu katoličkou.

Pár měsíců před osmnáctinami bylo pro můj život hodně zlomových. Ukončila jsem dlouhodobý vztah, který začal už v rané pubertě, a jako rodina jsme museli čelit náročným časům. V té době jsem potkala milého člověka, který svým chováním a příkladem naprosto zbořil mé tehdejší „neochvějné“ názory na život a víru.

Nestalo se to samozřejmě ze dne na den

Často jsme si povídali o věcech, které nás naprosto rozdělovaly. Já jsem pocházela z nevěřící rodiny, měla jsem jednoho sourozence, kdežto on pocházel z věřící rodiny a měl hodně sourozenců, což jsem si v té době nedokázala vůbec představit. Byla jsem rozhodnutá přijít na kloub tomu, proč člověk jako on každou neděli ráno vstane z postele a jde do kostela. Proč svou vlastní osobnost v určitých situacích nesobecky postaví na druhé místo a tak ochotně a vlídně mluví i o lidech, kteří si to podle mého tehdejšího názoru vůbec nezaslouží.

Už delší dobu jsem cítila, že potřebuji svému životu dát řád a smysl, ale poznat křesťanství jsem chtěla z lidské zvědavosti a je pravda, že mě jakýmsi způsobem přitahovalo.

Rozhodla jsem se tedy jít do kostela na mši svatou

Bylo to ve všední den, od mého kluka jsem věděla, že to chodí méně lidí než v neděli, což mi samozřejmě více vyhovovalo. Měla jsem neskutečnou trému, protože nikdy předtím jsem v kostele na mši nebyla. Brala jsem to ale tak, že se jdu jen podívat…

Jaký byl Kamilin první zážitek ze mše svaté? Podařil se jí v kostele nějaký nechtěný trapas? Dočtěte se o jejím příběhu víc v dubnovém čísle časopisu IN! - dívčí svět.

Více informací a objednávky na: www.info.in.cz

Autor fotografie:  Jan Jemelka


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz