Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

sibalsky-usmev-doj_i25.jpg

Zápisník redakce: Na čem skutečně záleží

Každý den řešíme spoustu věcí, které nám připadají důležité. Některé z nich dokonce nemůžeme nějakou dobu pustit z hlavy a dlouze nad nimi přemýšlíme. Jenže v porovnání se zdravím, pocitem štěstí a lásky jsou tihle „brouci“ v našich hlavách docela maličcí.

Určitě ti o každých narozeninách většina tvých blízkých přeje hodně štěstí a zdraví. Je to prostě klasika. Něco automatického, nad čím se nijak zvlášť nepozastavíš. Prostě a jednoduše proto, že jak štěstí, tak zdraví je pro mnohé z nás automatickou součástí života.

Moje maminka má už několik let nemocnou páteř. Pokaždé, když jsem jí během těch uplynulých roků přála k narozeninám, jsem si uvědomila, že to obvyklé „Hodně štěstí a zdraví“ pro mě najednou má úplně jiný význam. Už to není jen léty osvědčené blahopřání. Jsou to slova, která vystihují přesně to, co v životě mnoho lidí postrádá a nutně potřebuje.

Když se zamyslím nad tím, kolika věcmi si každý den zatěžuju hlavu, vytane mi na mysli právě moje maminka. A všichni ti, kteří dennodenně řeší mnohem důležitější problémy, než je zkažená zkouška ve škole nebo špatně zahraný tón na hudebním vystoupení. Lidé, kteří mají vážné zdravotní problémy. Kteří trpí depresemi. Nebo ti, které trápí samota či nepochopení.

Pokud se někdy přistihneš při tom, že přemýšlíš nad nesmrtelností chrousta, zkus si vzpomenout na tyhle řádky. A usměj se! 😊 Každým dnem tě totiž provází tři věci, na kterých v životě záleží ÚPLNĚ nejvíc:

štěstí, zdraví a láska (přesně tak, i ta Boží! 😊)

Mnoho úsměvů do sychravých dní přeje redaktorka Verča

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Minerva, studio Dollarphotoclub


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz