Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-v-houpaci-siti-gjk_i38.jpg

Zápisník redakce: Chci se těšit každý den

Taky se tak těšíte na prázdniny? Každým dnem jsou stále blíž a blíž - všechny ty vzrušující zážitky, výlety…a hlavně dny odpočinku, které jsou jen pro nás a naše blízké. Často přemýšlím nad tím, jak tenhle úžasný pocit pohody, volnosti, a především nadšení z toho, co dneska zažiju, přenést z prázdnin do každého všedního dne.

Hrozně ráda se na něco těším. A kdo vlastně ne? Ten pocit, že mě čeká něco, co mi zpestří den, jej pokaždé neskutečně prozáří a vylepší. Třeba nedávno jsem se byla v kině podívat na film, na který jsem čekala skoro rok kvůli pandemii. To očekávání během posledních dní hezky narůstalo a budilo ve mně radost z toho, že ať se pokazí cokoliv, čeká mě dlouho vytoužená odměna v podobě filmového zážitku.

Jenže každý film, stejně jako každý jiný zážitek a hezká chvíle, jednou skončí.

A co teď?

Vrtalo mi to hlavou tak dlouho, až jsem přece jenom našla řešení. Každý krásný pocit a prožitek si přece chceme uchovat a co nejdřív zopakovat - a těšit se na něco je opravdu úžasný pocit! Proč bychom se tedy nemohli na něco těšit každý den?

Jasně, asi těžko můžeme pořád dokola chodit do kina nebo jezdit na výlety k moři. Každý den se nám holt nepoštěstí zažít něco velkého. Zato něco malého - to už je lehčí cíl!

Zkus si spolu se mnou uchovat ten vzrušující pocit těšení se a hledej v každém dni nějakou maličkost jen pro sebe. Něco, co tě opravdu potěší, dobře naladí - a snad i na duši pohladí 😊 Máš ráda kávu? Nemusíš ji do sebe narychlo hodit a zase spěchat dál. Vyhraď si půlhodinku jen pro sebe a svůj plný hrnek a užij si chvíli nicnedělání a vychutnávání tekuté energie. Nebo vyraz na procházku, a kromě kávy s sebou vezmi i kámošku! Ráda maluješ? Každý den si udělej čas na alespoň malou kresbičku, která tě potěší a dodá ti energii do dalších chvil.

Život nám nabízí spoustu příležitostí k tomu, abychom se stále mohli na něco těšit. Tak je pojďme spolu využít! 😊redaktorka Verča

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  81048499 djoronimo DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz