Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

pastelky-pdk_i28.jpg

Zápisník redakce: Jedny dveře se zavírají, druhé otvírají

Proč se mi ta zkouška nepovedla? Ach jo, vždyť jsem se na ni tak dlouho učila, a navíc jsem ji neudělala kvůli úplné hlouposti! Teď mám půl roku volna, než si ji budu moct zopakovat. To by mě zajímalo, jaké má se mnou Pán Bůh plány, když mi tohle malé vítězství nedopřál…

Přesně tyhle myšlenky se mi honily hlavou zhruba před půl rokem. Nepovedené státnice mě v myšlenkách pronásledovaly dnem i nocí a já se začala ptát sama sebe (a tak trochu i toho nahoře :)): Co teď?

Odpověď přišla daleko rychleji, než jsem čekala. Asi o měsíc později jsem si to vykračovala domů z divadla a jako obvykle básnila o tom, jak moc super by bylo stát na pódiu a hrát pro všechny ty zvědavé tváře v publiku. Jasně se mi vybavil můj dětský sen být herečkou, který má určitě spousta z nás děvčat. Já si ho udržela poměrně dlouho, ale po střední jsem na něj pozapomněla a vydala se jinou cestou.

A najednou tu byl ten šílený nápad: proč to nezkusit teď, když mám najednou tolik času?

Nějakou dobu jsem tomu ustavičnému hlodání ve své hlavě odolávala. Vlastně jen opravdu krátkou. Pak jsem si totiž vybavila jednu svou životní teorii, která říká:

Všechno, co se děje, se děje z nějakého důvodu. Bůh má s námi vlastní plány.

Tak jsem si řekla, že si zkusím podat přihlášku na uměleckou školu. Ať jsem se na věc dívala z kteréhokoliv úhlu, měla zkrátka mnohem víc kladů než záporů. Nic tím neztratím, naopak můžu získat spoustu dobrého. Nikdy přece není pozdě zkusit si vyplnit dětský sen. A i kdyby se to nepovedlo, vůbec nic se neděje, protože budu vědět, že se mnou má Bůh jiné plány.

Minulý týden jsem šla na první kolo přijímaček, a musím říct, že to byl skutečně ohromný, a hlavně vzrušující zážitek. Obklopená majestátním prostředím jsem vyzkoušela něco úplně nového, co mě bavilo, a setkala jsem se s mnoha zajímavými lidmi. Ať už to dopadne tak nebo onak, jsem přesvědčená o tom, že mě Bůh navedl na tu správnou cestu.

Takže až se ti bude příště zdát, že jsi něco pokazila nebo že se něco neodehrálo úplně podle tvých představ, věř, že přesně takhle se to mělo stát. „Ten nahoře“ ví přesně, co je pro tebe nejlepší. A postará o to, abys byla vždy ve správný čas na správném místě :)

Verča

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Peter Lindberg, CC BY


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz