Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-s-otevrenou-knizkou-lmk_i20.jpeg

Zápisník redakce: Pár tipů na letní čtení

Jak jistě víte, v několika posledních číslech IN! jsme se setkávaly s naším zvířecím redaktorem Alfrédem. Tenhle lenochod má velkou zálibu ve čtení. Knížky jsou zkrátka jeho svět a v každém čísle nám představil jeden literární žánr. A kdyby těch tipů na knížky nebylo dost, rozhodla jsem se s vámi pro tento víkend podělit o své oblíbené knížky, které se skvěle hodí třeba k vodě, na dlouhé cesty vlakem nebo na prázdniny u babičky. Věřím, že vás z nich zaujme aspoň jedna.

Anna ze Zeleného domu (L. Montgomery)

Knihy o Anně ze Zeleného domu jsou klasika, která už dělá radost už více než sto let. Já jsem si příběh dospívající dívky s velmi upovídanou povahou zamilovala také a často se k němu vracím. Její příběh nezačíná zrovna vesele. Anna je sirotek, který nikdy nepoznal své rodiče. Naděje na nový život přichází, když se vydá na cestu za svou novou rodinou. Jenže neví, že jejich plány byly původně jiné, než adoptovat hubenou, tvrdohlavou a do všeho nadšeno dívku, jako je ona…

 

Příběhy pro potěchu duše (Bruno Ferrero)

Útlá knížka plná krátkých, ale hlubokých příběhů. Každý z nich v sobě skrývá myšlenku, kterou můžeš zapojit do každodenního života. Vzpomínám si, že jsem jedno léto na táboře četla před spaním vždy jeden z příběhů a druhý den se snažila jeho moudrost aplikovat během programu. Někdy mě příběh povzbudil k laskavosti, jindy zase v tomu, abych si z problémů nedělala tak těžkou hlavu. Uvidíš, co čtení přinese Tobě.

 

POPOUPO (Zuzana Holasová)

Tenhle příběh je ideální na to, aby sis jeho čtení užila nejen sama, ale přizvala k němu třeba i mladší sourozence. Setkáte se s nimi ve čtyřmi dětmi, které se zvláštním způsobem objeví v příběhu hry, který samy vymyslely. Jaké to je, když se pravidla, která jste sami vymysleli, změní v realitu? Jaký vliv na příběh bude mít dobrý skutek? A jak ovlivní sledu událostí jedno rozhodnutí?

S přáním příjemného čtení a pohodových dnů redaktorka Jitka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:   Fxquadro Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz