Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

setkani-mladeze-olomouc-2022-dmf_i51.jpg

Zápisník redakce: Když se sejdou dva nebo tři

Minulou sobotu proběhlo ve většině diecézí tak zvané Setkání mladých s biskupem. Byla jsi také? Jsi ráda, že se můžeš setkat s mladými z tvého děkanátu, diecéze i se svými biskupem, a v některých diecézích dokonce s biskupy? Chceme se s vámi podělit, jak jsme to prožívali my v Olomouci.

Citát, který provázel setkání, zněl: „Maria se vydala na cestu.“

Katedrála svatého Václava se začala plnit už kolem deváté hodiny. Těch, co se na setkání vydalo, bylo opravdu hodně. Celá katedrála byla zaplněná a skvěle jsme si dopolední program všichni užili. Krásné písničky, beseda s otcem biskupem Nuzíkem, promluva otce biskupa Baxanta – ještě že těch biskupů máme v Olomouci tolik. :) Já osobně jsem si vzpomněla i na našeho bývalého arcibiskupa Jana Graubnera, a tak nějak jsem si říkala, že naše cesta k novému arcibiskupovi je nějaká dlouhá. Ale téma setkání je o cestě a život jde dál a někdy jsou naše cesty k cíli opravdu dlouhé. Potom následovala společná mše svatá.

Po obědě začaly workshopy a přednášky. My jsme si to v redakci pěkně rozdělily. Redaktorka Martina, měla workshop: Jak napsat knihu, kde vysvětlila, jak začít s psaním příběhů, na co si dát pozor a jaká jsou úskalí začínajícího spisovatele. A protože je Martina opravdu zkušená (právě ji vyšla kniha Virtuální realita), odpověděla i na dotazy ohledně vydavatelství, tvoření obálky a dalších záludností spojených s vydáváním knih.

Já jsem měla přednášku Bůh, krása a já, kde jsme se všichni bavili na ryze holčičí téma – krása. A protože věřím, že Bůh stvořil všechno krásné a pouze záleží na úhlu pohledu, bylo o čem povídat. To, že se máme starat o svoji vnější i vnitřní krásu, víme všichni, ale to, co dělat prakticky a jak do toho všeho ještě namontovat Boha a víru, bylo hlavním tématem přednášky. Naštěstí máme Bibli a tak naše uvědomění si, kdo jsme, a jak najít svoji cestu tímto životem, bylo o něco jasnější.

Milé čtenářky a i vy ostatní, jsme moc rády, že jsme se s vámi mohly s Martinou setkat. A protože Advent už je za rohem, nezapomeňte na citát tohoto setkání: „Maria se vydala na cestu.“ Místo Marie si dosaďte své jméno a opravdu se vydejte na cestu. Máme jasný cíl, být svatí, a takový úkol a výzvu nezvládneme, když zůstaneme sedět v koutě. Nic se nezmění, když nevyjdeme a nezačneme aktivně žít svůj život, podle Bible, svého svědomí a s jasným cílem, dostat se do nebe. A věřte, že žít s Bohem neznamená nudný život! Mnohdy se zasmějete i podivíte. Vyzkoušejte a uvidíte. :-)

Maruška, šéfredaktorka IN!dívčí svět

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

Autor fotografie:  J.Ondrůšek,O.Soukup Člověk a víra


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz