Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

pavel-helan-ubm_i32.jpg

Zápisník redakce: Povídání o štěstí

Musím vám říct, že být redaktorka IN! je skvělá práce, hlavně ve chvíli, kdy se můžete setkávat s úžasnými a vtipnými lidmi. A úplně nejlepší je, když někdo takový za vámi přijede až do farnosti. Písničkář Pavel Helan nezpívá jen vtipné písně k pousmání, ale nechává se inspirovat příběhy z Bible i životem. Kdo nezná, ať si pustí. Stojí to za to. :-)

Jak najít svou cestu

Najít svoji cestu rozhodně není jednoduché. Naše čtenářky jsou ve věku, kdy jsou možná nejisté v tom, co by chtěly. Určitě cítí tlak společnosti, rodičů, kamarádů, učitelů, jaké by měly být. Jak by se měly chovat, jak vypadat, čeho by měly dosáhnout.

No, odkud začít. Možná tím, jak vypadat? To je asi pro holky hodně důležité. Tak já jako chlap mám rád jednu značkovou módu, ale záměrně jsem si od nich začal kupovat ty věci, kde není vidět logo nebo je malinké. Už nechci chodit a mít logo přes celé tričko. Nechci být označený nějakou značkou, to že nosím značku, mi totiž nepřidává na opravdové sebedůvěře. Jsem Boží dítě, a už nepotřebuji další nálepku. Nepotřebuji dokazovat okolí, že jsem dobrý proto, že nosím tuto značku. Takže vzkaz pro holky: nemusíte nosit značku, abyste byly krásné. Jste krásné, jaké jste.

Jak vy sám jste překonal nejistotu a učinil rozhodnutí stát se hudebníkem na plný úvazek?

To byla dlouhá cesta. Já jsem se odhodlal až ve dvaceti šesti letech. Takže pokud nás, milé čtenářky, čtete, a jste teprve na střední, tak máte ještě hodně času. :)

Jak na jít své štěstí

Co je podle vás štěstí, má cenu ho vůbec hledat? Dá se vůbec najít?

Štěstí není zdědit spoustu miliónů, nechat si za ně postavit vilu s bazénem a posadit se na lehátku a koukat do vody. To nás naplní štěstím možná na deset minut. Pak se začneme nudit, přestane nás to bavit. Štěstí objevujeme v tom, když něco tvoříme, budujeme, poznáváme. Když máte třeba chuť umět nejlepší cheesecake v celým městě. Tak se do toho pustíte, a pak pozvete kamarádky a ten dort jim dáte. A oni řeknou, no nic moc. Ale vy to nevzdáte. Pečete ho znovu a znovu a ten dortík je lepší a lepší a vy zažíváte radost a štěstí s každý malým pokrokem a zlepšením. A když to budete zkoušet třeba rok :-), tak budete umět ten nejlepší cheesecake a lidé budou chodit a objednávat si ho u vás. A to je to, co vás naplní tím štěstím, když se zlepšujete, objevujete a zároveň děláte něco pro druhé.

Takže vám přeji, abyste taková malá štěstí zažívaly stále. Váš Pavel

Za rozhovor děkuje Majka St

Celý rozhovor s Pavlem Helanem bude v listopadovém čísle IN! Tak se těšte. :-)

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  Ivana Stejskalová


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz