Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-s-destnikem-kpk_i36.jpeg

Zápisník redakce: Jak se můj šatník i život zpomalil

…aneb jak jsem z FAST módu přešla do SLOW. A jak z toho mám radost. Původně jsem tento článek začala psát se záměrem, že vám povím, jak jsem z fast fashion přešla na slow fashion a co to znamená. Pak mi ale došlo, že se ten přechod netýká jen módy. Od ní ale začneme. 😊

Je to už skoro rok, co jsem si řekla, že musím přestat s neustálým zbrklým nakupováním v obchodních řetězcích, kde oblečení vzniká mnohdy neetickým, neférovým způsobem a jeho dovoz i nákup je velmi neekologický. Nechala jsem se totiž strašně často unést reklamou na šaty, které prostě MUSÍM mít, nebo slevami, které si prostě NESMÍM nechat ujít, a tak se mi ve skříni a pak už i mimo ni kupily hromady oblečení, které jsem zdaleka neunosila a stávaly se vlastně odpadem.

A tak jsem se rozhodla, že začnu nakupovat buď u malých lokálních značek, nebo z druhé ruky. Malé značky musí mít cenu nastavenou výš než většina řetězců, ale to mi nevadí, protože si člověk nákup daleko lépe rozmyslí, místo pěti kusů oblečení si koupí jeden a má z něj pak daleko větší radost.

A taky jsem si založila účet v aplikaci Vinted, kde jsem začala svoje nenošené oblečení prodávat, aby udělalo radost někomu dalšímu, a zároveň si od někoho sem tam něco kupovat, ale s podmínkou, že něco koupím, jen když něco prodám. Kus za kus.

Je to skvělý pocit!

A došlo mi, že se můj život asi o tisíc procent zpomalil i díky tomu, že ten poslední rok mám miminko. Někdy mě mrzí, že přicházím o různé akce nebo cestování, ale ten život ve „flow“, kdy si jen tak jdete pomalu s kočárkem a díváte se, jak se každý den mění jarní listí na stromech, nebo ležíte s mrňouskem v posteli a posloucháte déšť, ten je k nezaplacení.

Ať žije pomalý život! 😊

redaktorka Marta

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  micromonkey Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz