Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

Festival UNITED: Představujeme severoirskou skupinu Rend Collective

Počátky kapely z přístavního města Bangor v Severním Irsku sahají na přelom let 2002-2003, kdy v místním křesťanském společenství vznikla formace s názvem Rend Collective Experiment. Skupinu tvořilo šest základních členů, ke kterým se příležitostně přidávali jejich kamarádi. Formace vnímala nepřátelský pocit moderní kultury směrem k církvi a křesťanství. Její reakcí se stala právě hudební tvorba. Bubeník a lídr skupiny Gareth Gilkeson na počáteční období vzpomíná jako na dobu, kdy: „si naše parta začala uvědomovat život“.

V roce 2010 skupina vydala své první skupinové album "Organic Family Hymnal". O dva roky později vychází album "Homemade Worship by Handmade People", které obsahovalo úpravu tradičního irského hymnu "Be Thou My Vision" ("Staň se mou vizí"). Známou se stala skladba "Build Your Kingdom Here", která má na kanálu YouTube přes 10 miliónů shlédnutí. Postupně dochází ke zkrácení jména sestavy na Rend Collective a kapela vystupuje na turné amerických hudebníků Chrise Tomlina a Kari Jobe.


Třetí album s názvem Campfire bylo netradičně natočeno na pláži u táborového ohně. Kapelu doprovází dav jejich kamarádů a nadšenců. Formace postupně vydala čtyři další alba. Mezi jejich nejznámější skladby patří "I Want to Live Alive", "More Than Conquerors", "My Lighthouse", "You Will Never Run" a další.

Současnou sestavu tvoří zpěvák Chris Llewellyn, bubeník Gareth Gilkeson, vokalistka a hráčka na klávesové nástroje Ali Gilkeson, kytarista a hráč na banjo Patrick Thompson a baskytarista Stephen Mitchell.


Rend Collective vystoupí v pátek 2. 6. 2017 v pražské sportovní hale Královka. Jako předkapely se představí třinecká formace Noemiracles a akustické trio Nenadarmo, které pro tento večer vystoupí v rozšířené sestavě. Součástí programu je vystoupení taneční skupiny UNITED Dance a promluva Jakuba Limra. V sobotu 3. 6. 2017 na koncertní večer volně naváže Konference modliteb a chval. Podrobnosti jsou uvedeny na internetových stránkách www.worshippraha.cz. Pořadatelem obou akcí je tým festivalu UNITED.


Ukázky tvorby skupiny Rend Collective:

Videoklip Build Your Kingdom Here: https://youtu.be/8NAim0dYlh4

Videoklip Live Alive: https://youtu.be/J5qZ7PIa8D0

Videoklip My Lighthouse: https://youtu.be/reAlJKv7ptU

 

Odkazy koncert Rend Collective / Konference modliteb a chval: http://www.worshippraha.cz

 

Odkazy Festival UNITED:

Webové stránky: http://www.festivalunited.cz

Facebook: https://www.facebook.com/festivalunited

Instagram: https://www.instagram.com/festivalunited

YouTube: https://www.youtube.com/festivalunited

Dokument UNITED 2016: https://youtu.be/tr2YDFtIBcI


 

Autor fotografie:  


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz