Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

deset-zpusobu-lasky-qor_i24.jpg

Postní doba:10 způsobů lásky

V postní době vám nabízíme na webu postupně 10 způsobů, jak se zdokonalovat v lásce. Ke druhým, k Bohu, ale také sama k sobě, protože i to je moc důležité. Budeme moc rádi, když se k nám připojíte…:)


 

Radovat se bez reptání

Filipským 2,14: Všechno dělejte bez reptání a bez pochybování

Vzpomínám si na jednu pohádku o dědovi Skřivánkovi a dědečkovi Hroudovi. Bydleli vedle sebe, ale zatímco dědeček Hrouda prožíval den co den samé hororové příhody, děda Skřivánek zažíval samé krásné a neobyčejné věci.Chudák dědeček Hrouda bez brýlí neviděl na tři metry bernardýna, ukradli mu desetikorunu, musel jít z města pěšky a špačci mu ozobali všechny třešně na zahrádce. To děda Skřivánek sice taky špatně viděl, ale radoval se, že s brýlemi vidí dokonce na tři metry bernardýna :). Taky mu ukradli desetikorunu, ale díky děravé kapse pár drobných zapadlo do podšívky a tak si spokojený koupil dva čerstvé a křupavé rohlíky a domů si zvesela vykračoval pěšky. A špačci? Jasně, že nedělali rozdíly, ozobali i Skřivánkovu zahradu do poslední třešně. A děda? Počkal si na švestky, na ty prý špačci nechodí, a ve volné chvíli učil jednoho nezbedného špačka mluvit :).

 

Výzva

Vím, je to jenom obyčejná pohádka, ale naučit bychom se z ní něco mohli, co říkáte? Děda Skřivánek nebo dědeček Hrouda? Je to jenom na nás…:)

 

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  BOSCO POINT


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz