Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-s-otevrenou-knizkou-lmk_i20.jpeg

První dojem

Když jdeme někam, kde nás neznají, snažíme se zanechat dobrý dojem. O nás holkách to platí dvojnásob. Jak se na to dívají kluci? Dva z nich nám napsali svoje postřehy...

Vašek: jak jsem si rozbil růžové brýle

Nevím, čím to je - jestli mám snad na dobré lidi nějaký čich" nebo se jen snažím vidět na druhých hlavně dobré věci... Ale když se už s někým začnu bavit a kamarádit, většinou se mi potvrdí to, co jsem nějak vnímal už "od pohledu", že je to skvělý člověk. Mám ale jednu zkušenost, kdy můj "čich na lidi" selhal.

Byla dokonalá

Když jsem Hanku potkal poprvé, hned mi "padla do oka". přišla mi milá, upřímná a naladěná na stejnou vlnu jako já. A hlavně se mi zdálo, že mě má také ráda. Po druhém a třetím setkání se můj odhad potvrdil. Zdálo se mi, že je dokonalá. Laskavá, krásná, prostě čistá duše.:) Kdyby mi tehdy někdo řekl opak, hádal bych se s ním "do krve" a vysvětlil mu, že asi někomu naletěl.

Krutá pravda

Čas ale ukázal, že ten, kdo pěkně naletěl, jsem byl já. Nenapadlo mě, že to Hanka celou dobu jenom hrála, protože mě chtěla získat a věděla, že se mi takový typ holek líbí. Jednou jsem ji zaslechl, jak se baví na chodbě se spolužačkami. To, co jsem slyšel, mě šokovalo. Tahle vulgární a pomlouvačná holka, že je moje slečna dokonalá? Jak by se asi zatvářila, kdyby si mě teď všimla? Změnila by tón hlasu jako chameleon barvu kůže? Pokud něco nesnáším, je to přetvářka. Když jsem zjistil, že Hanka je spíš záludná manipulátorka, mrzelo mě to, ale taky jsem tehdy zjisti, že není dobré udělat si po prvním dojmu o člověku představu na celý život. Když kvůli růžovým brýlím zamilovanosti nevnímáš i negativní stránky toho druhého (a že jich každý máme spoustu), může přijít šok. Proto je dobré se poznávat a hodně spolu mluvit. Jsem za to poučení rád. :)

Vaškův tip

Platí to i obráceně. Když na vás někdo udělá špatný první dojem, nemusíte ho hned odsoudit, ale zkuste si dát tu práci a objevit i nějaké jeho dobré vlastnosti. Máme jich každý taky hodně!

 

Robin: První dojem není jenom o vzhledu

Na prvním dojmu hodně záleží. Ale ani pro nás kluky není krása všechno. Holky mají hodně jiných možností, jak nás upoutat. To platí bohužel i na druhou stranu - může vám to první dojem úplně pokazit. Podle mě má mít holka v sobě jakousi "vznešenost", vnitřní krásu. Nemám rád, když se holka snaží být jako já, radši ať je jiná, ať doplní tu část, kterou v sobě my kluci postrádáme.

Robinův tip

Buďte milé:), poctivé, slušné a nemluvte sprostě, dělá to špatný dojem. Nesnažte se kopírovat mužské vlastnosti (hrubost, dominantní chování atd.), ale vyšperkujte vlastnosti vaše. Najděte to, v čem jste lepší než my kluci, a to se snažte zdokonalit.

 

Co všechno vytváří první dojem?

Spousta holek si myslí, že k tomu, aby zanechala dobrý první dojem, stačí, když se pěkně oblékne, učeše a namaluje. To je ale hodně zkreslená představa. První dojem vzniká kombinací několika složek:

  • vzhled, oblečení
  • hygiena (vyčištěné zuby, umyté vlasy, vůně)
  • chování (oční kontakt)
  • způsob vyjadřování (vystupování, uctivost, přirozenost)
  • úsměv, humor

Petra (časopis IN!dívčí svět)

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

 

 

Autor fotografie:   Fxquadro Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz