Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kluk-s-mobilem-gkg_i35.jpeg

ANKETA: Oslovit, či neoslovit?

„Může holka oslovit kluka jako první? Může udělat první krok?“ Tato otázka zaznívá stále častěji. Položili jsme ji přímo klukům a podíváme se na věc z jejich úhlu pohledu.

Na tom, že dívka přijde jako první a řekne „ahoj“, není nic špatného. Ale v žádném případě nepůsobí dobře nějaké podbízení apod. To může naopak silně odrazovat. Kluka může povzbudit, když vidí, že dívka má zájem, ale zbytek bych nechal na nás, ať se snažíme. :-) (Filip)

Je to příjemné, ale stejně si myslím, že tato role náleží klukům. Záleží na „závažnosti činu“ – pokud je to zásadní krok, cítil bych se trapně, že nejsem schopný projevit se sám. (P. B.)

V určité míře je to super, ale hlavně jednodušší pro kluka. Holky by klidně mohly dělat první krok a bylo by to lepší, alespoň pro mě. Na druhou stranu má dobývání ženy (dívky) určitou krásu. Ale pro lenochy, jako jsem já, je to super, když začne holka. :-) Kluk pak ví, že o něj stojí a může dobývat sebevědoměji. (Rošťák)

Určitě může, ale opatrně. Je sice hezké, když jde vidět, že má dívka zájem, ale nesmí to být moc, jinak ztrácí svoje kouzlo. Myslím si, že dívka by měla být dobývána klukem a ne opačně. (R.)

Může, ale to hlavní rozhodnutí by měl udělat vždy muž. (Karlos)

Myslím, že holka může udělat první krok třeba jen k seznámení, poté při přechodu do vážnější známosti by se toho měl ujmout asi kluk. Ale osobně bych to nebral jako nějaké pravidlo, že vždy musí začínat kluk. (Ujo)

Samozřejmě. Holky sice tvrdí, že kluk má být gentleman a dělat všechno první, ale myslím si, že pokud holce na klukovi opravdu záleží, tak jí nic nebrání v tom, aby udělala první krok. (Jakub)

Muž je lovec, a proto chce holku dobývat. Jistě, ona mu může naznačit své sympatie, ale nemyslím si, že když jej holka „sbalí“, bude vztah dlouhodobější. Ale můžu se mýlit, protože láska je nevyzpytatelná. :-) (Majkl)

Také nás zajímaly zkušenosti těch, kteří se setkali s tím, že o ně usilovala holka. Jak na to reagovali?

Reagoval jsem nejistě a cítil jsem, že je něco špatně. (Charlie)

Nejprve jsem reagoval kladně, připadal jsem si hezky. Ale pokud je to příliš jednoduché, nestojí to za to. Jak říkám, muž potřebuje holku dobývat: :-) (Majkl)

Bohužel musím říct, že to nebyla zrovna nepodbízivá děvčata a nepůsobilo to vůbec dobře. Ani trochu ve mně nevyvolávaly zdání dívky, o kterou stojí za to bojovat. Chtěl bych holkám vzkázat jedno: Podle mě čím podbízivější budete, tím hůř můžete dopadnout. V lepším případě vás kluk nebude chtít, v horším případě bude hledat způsob, jak vás využít. (Filip)

Reagoval jsem většinou kladně. (Kapos)

Už hodněkrát se mě snažila „sbalit“ holka. Jenže většina dnešních holek nechce opravdový vztah, chtějí si jenom užít, pobavit se a jakmile přijde nějaká horší situace, tak od toho chtějí hned utéct. Proto musím tu danou osobu nejdřív pořádně poznat, abych věděl, „co je zač“. (Jakub)

Záleží na tom, jaká ta holka je, jak vypadá, jak působí atd. Ale v první řadě se ji snažím poznat v normálním rozhovoru jako kamarád s kamarádkou. Potom připadá v úvahu něco víc. (Ujo)

Jakmile jsem to zaregistroval, snažil jsem se uchovat svou neutralitu, protože jsem neměl v úmyslu zahajovat nějaký vztah. (Honza)

Bohužel jsem většinou sympatie zcela neopětoval a snažil se ze spárů těchto dívek uniknout. (P. B.)

zpracovala Peťa

(časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

Autor fotografie:  oneinchpunch Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz