Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

benatky-hanka-zavodna-kog_i22.jpg

Zápisník redakce: Mít či nemít plán?

Někdy jsou plány fajn a někdy zase ne. Proč vlastně máme potřebu mít všechno nalajnované? Vědět, co budeme dělat dopoledne, odpoledne, psát si to-do listy, odškrtávat ze seznamu splněných úkolů... Přesné plány nám totiž dávají pocit jistoty a bezpečí. Nejspíš proto, že nás uklidňuje, že všechno je, jak má být. A je to tak v pořádku.

Když je ale člověk na prázdninách, je znenadání všechno jinak. Den má jiný režim a najednou se objevuje prostor pro spontánnost. Otázkou je, jestli tento prostor chceme využít anebo vyplnit dalšími naplánovanými aktivitami.

Když jsme byli v Benátkách, hodně jsme si vysnili, jak by měla vypadat okružní plavba lodí (vodním autobusem) kolem města a přilehlého ostrova. Propočítávali jsme to tak, abychom toho v rámci časové jízdenky viděli co nejvíce. Byla to taková logistická hra. Dlouze a dlouze jsme promýšleli, kterým spojem pojedeme. Když přišla hodina H a my si označili jízdenku, k našemu překvapení nám loďobus ujel dříve, než jsme se skoro stihli nadechnout a vydechnout. Nebo spíše uplul?

Pečlivý plán se rozbil jako domeček z karet a my pak prostě nasedli do náhodně vybrané lodi, přičemž jsme vlastně ani moc netušili, kam plujeme. A bylo to perfektní. Loďobus byl poloprázdný a zavezl nás na ostrov, na který by nás jinak ani nenapadlo se podívat. A pluli jsme také kolem přístavu, který bychom jinak neviděli. Navíc jsme chytli ta nejlepší místa s výhledem na moře, kde bylo možné zažít i pořádnou slanou sprchu, když kolem proplula nějaká rychlá loď. A to bychom si jen tak nenaplánovali. :)

redaktorka Hanka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.


 

 

Autor fotografie:  Závodná Hana


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz