Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

sibalsky-usmev-doj_i25.jpg

Zápisník redakce: Být světlem pro sebe i své okolí

Poslední dobou od svých přátel slýchám věty jako: „Ty jsi takový optimista!“ nebo „Taky bych chtěla vidět věci tak jednoduše a lehce.“ Má odpověď zní skoro vždy následovně: „No a co ti brání?“

Vím, každý den se na nás hrne vlna optimistických, mnohdy až otravných citátů z internetu, pouček jak správně žít nebo dobře míněných rad od rodičů a přátel, které se však nedodržují vždycky lehko. Věř mi, já jsem na tom úplně stejně – sice si všechny tyhle krásné věci vyslechnu, ale už mám větší potíže se podle nich sama řídit.:)

Všimla jsem si ale u sebe jedné zajímavé schopnosti. Sice se mi ne vždycky daří zachovávat chladnou hlavu a řídit se pozitivními motivačními citáty. Ale zato nejspíš dokážu tyhle pozitivní vlny šířit do svého okolí. Kdykoliv se ocitne někdo z mých známých v nepříjemné nebo náročné situaci, většinou má uklidňující slova ocení.

Mnohdy je totiž takové povzbuzení pro člověka důležitější než to, jak celá situace dopadne. Slova jako „Neboj, bude to dobrý“ nebo „Určitě to zvládneš“ dokážou úžasnou věc – dodají danému člověku pocit, že v něj věříš, ať se stane cokoliv. A tebe naopak potěší, že jsi pomohla příteli v nouzi. Důležité je také uvědomění, že neúspěch není špatný výsledek. Je to naopak výsledek stejně dobrý jako úspěch, protože nás posouvá zase o něco dál na naší cestě životem. Bůh moc dobře ví, proč naše kroky řídí tím či oním směrem. Zkus se nad tím zamyslet a zeptat se sama sebe: Nechce Bůh tímhle mým neúspěchem říct, že mám jít jinou cestou? Nebo chce abych to zkusila znovu a stala se tak silnější?

Neboj se proto vyjadřovat podporu lidem kolem sebe, kdykoliv budeš cítit, že ji potřebují. Časem tvá povzbudivá slova určitě doputují i do tvého nitra a dopomůžou ti k ještě větší důvěře v sebe sama.:) redaktorka Verča


Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.


 

Autor fotografie:  Minerva, studio Dollarphotoclub


Sdílet na:

 
 
     

    Vydavatelství IN s.r.o.
    Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

    objednávky:
    tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
    mail: objednavky@in.cz

    redakce:
    Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

    tel.: 775 598 603
    mail: redakce@in.cz