Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

rodina-dedecek-cpf_i95.jpeg

Zápisník redakce: Jak prožít mezinárodní den rodin?

Tato sobota je významným víkendovým dnem – připomínáme si totiž mezinárodní den rodin. Každoročně si tak už od roku 2006 můžeme právě 15. května vzpomenout na všechny své blízké rodinné příslušníky, bez kterých by nám na světě bylo jistě smutno – a kterým toho bezpochyby hoooodně dlužíme.

„Pánova přítomnost přebývá ve skutečné a konkrétní rodině se všemi jejími bolestmi, zápasy, radostmi a všedními úmysly. V rodinném životě je obtížné se přetvařovat a lhát, nemůžeme na sebe brát masku. Je-li tato autenticita oživována láskou, Pán v rodině kraluje svojí radostí a svým pokojem. Spiritualita rodinné lásky je tvořena tisícerými reálnými a konkrétními gesty lásky. V této různosti darů a setkání, jimiž zraje společenství, má svůj příbytek Bůh.“ (z exhortace papeže Františka Amoris Laetitia)


Jak píše sám papež František: lásku v rodině je třeba vyjadřovat láskyplnými gesty a činy, ať už malými či těmi většími. Zkus se proto tento víkend zamyslet nad tím, čím bys mohla udělat celé své rodince radost. Zavzpomínej, co každému jejímu členovi vykouzlí úsměv na tváři. Anebo můžeš být super-kreativní a vymyslet nějaké překvapení pro všechny zároveň. 😊

Nemusí to být nic velkého – sama víš, že i ty nejdrobnější radůstky jako je milý vzkaz na ledničce, ti můžou udělat den krásnějším. Pokud ráda vyrábíš, zkus vytvořit mámě, tátovi nebo sourozencům něco, co je vystihuje, a tím jim ukážeš, že jim nasloucháš a vážíš si jich. Ráda píšeš? Zkus o každém ze své rodinky napsat vtipnou básničku. Máte u vás doma rádi pořádný výšlap do přírody nebo nějakou sportovní aktivitu? Navrhni společně strávený čas, abyste se mohli ještě lépe mezi sebou poznat. A když už jsme u těch společných aktivit, společně strávený den můžete zakončit modlitbou na úmysl vaší rodiny – a třeba i té naší velké církevní rodiny, která nás všechny sjednocuje.

Možností je opravdu nespočet -zato ty jsi originál. 😊 Kdo jiný by znal tvou rodinku lépe, než ty sama? Věřím, že dokážeš vymyslet přesně to pravé.

A nezapomeň: rodina bohužel není pro každého samozřejmostí. Udělej si proto během dne chvilku a poděkuj Bohu za to, že máš kolem sebe své blízké, kteří tě mají rádi a pečují o tebe.

redaktorka Verča

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.
 

Autor fotografie:  Monkey Business Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz