Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

nastvana-holka-qdq_i93.jpg

Zápisník redakce: Začíná příšené léto

Takže jako zase léto? Já opravdu nechápu, jak někdo něco takového, jako je léto, může mít rád. Ahoj, jsem Prudička, jsem zase zpět, abych vám řekla svůj neomylný názor.

Možná si vzpomínáte, jak jsem v únoru napsala svůj nespokojený pamflet ohledně školy (pokud se vám chce, můžete si ho přečíst v archivu) a k mému překvapení se dostal až do parlamentu. Ten když zjistil, jak příšerně se nám ve škole daří, tak je prostě všechny zavřel. Považuji to za svůj osobní úspěch, i když po tolika týdnech „domácího vězení“ bych si klidně do nějaké školy zašla. Jen tak, na čumendu, chápete?

Ale to je jiná dimenze. Já chci teď mluvit o něčem, co nás teď ohrožuje ještě víc než nějaký vir. Valí se na nás léto. Všichni se zase budou všude válet, od parků až po pláže. A já se ptám, jste připraveni? Uvědomujete si, co to znamená?

1) Začínáme nosit sukně a kraťasy, ty odvážnější i krátká trika. Ale pozor, lidé už se mohou volně pohybovat! Dokonce se uvažuje, že si sundají roušky. Ta tragédie má dopad na nás všechny. Za prvé, lidé se budu setkávat a koukat po sobě. Takže, co si počneme s našimi odhalenými těly bez mikin a tepláků? Za druhé, když si sundají roušky, budou minimálně o padesát procent lépe vidět, ti co nosí brýle i o sto. To je alarm. V tuto chvíli uznávám, že občasná hodina tělocviku by asi byla lepší než nic.

Výzva Prudičky: Buďte milosrdní k sobě i ostatním a oblékejte se přiměřeně situaci. Uvědomte si, že nejste doma v obýváku a město není přehlídka spodního prádla Victoria Secret. Holky, mějme svou hrdost a občasná tajemství.

2) Začíná svítit sluníčko, a když svítí sluníčko musíme být přece opálení. Nebo ne? No dobře, takže ano, musíme! Snažíme se o to, přesto, že více jak polovina lidí v našem podnebném pásmu je prosta jakékoliv zásoby pigmentu, který by mohla v létě použít a zůstávají bílí jak stěny nebo ředitel vápenky, který zrudl jako rak. Ještě že tu máme drogerku a blogerky, které nám poradí, jak si vykouzlit skvělé opálení, než bys řekl švec. To, že nám pak běhají po ulicích místo lidí flekatí gepardi a naše koupelny jsou totálně zaneřáděné od sprejů s tekutým, stoprocentně fungujícím, barvivem na tělo, je věc druhá.

Výzva Prudičky: Přirozená krása je něco, s čím se prostě musíme smířit. Když se se svými plavými vlasy a modrými zorničkami neopálím do čokoládova, je to prostě fakt. A nemá cenu na sebe patlat kila mejkapu a tuny opalováku. Spíše si chraňte kůži hydratací a olejíčky, ať ji máte krásně jemnou a čistou.

3) Nevím jak u vás, ale u nás ve městě je přímá úměra intenzity slunečního svitu, inlajnistů a spotřeby zmrzliny. Úplně nevím proč, ale čím více svítí slunce, tím více lidí jezdí na kolečkových bruslích, běhá a podobně se snaží, co nejvíce zapotit. A pak si stoupnou do řady na zmrzlinu, ze které v tom horku teče podobně jako z nich. Nejsem si jistá, že sport člověku něco přináší, kromě totálního sebezničení.

Výzva Prudičky: Když se chcete v tom vedru plahočit a makat na sobě, je to vaše věc. Já si raději obleču svoji oblíbenou mikinu. Nejsem otrokem počasí a mám se ráda taková jaká jsem!

Vaše Prudička

PS: Ok, je takový dusno, že se v tý mikině nedá vydržet. A prozradím vám tajemství, ta zmrzlina opravdu chutná nejlíp, když jsem na pokraji vyčerpání. Takže sportu a inlajnům zdar.

 

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:   9nong - Fotolia Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz