Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

Zápisník redakce: Tak je to tady – déšť a nuda

Když prší, tak se nudím. Vy taky? Nic se mi nechce a z toho přemýšlení, co bych mohla, mě většinou rozbolí hlava, takže si jdu lehnout. S mobilem, samozřejmě. :-)

Projíždím videa, a co na mě nevykoukne. Cvičení. No nakonec proč ne? Koukat z postele na někoho, kdo cvičí není zas tak špatný nápad. Ale pak jsem zahlídla skákání přes švihadlo. Páni, to je snad pravěk, říkám si a koukám, jak lidi skáčou přes švihadlo a vzpomínám, kdy já sama, jsem si naposledy skočila. No, když nepočítám mateřskou školku tak …. možná ve škole? Nevím.

Netušila jsem, že existují tak šílené sestavy se švihadlem, rychlostní soutěže a dokonce mistrovství světa. Videjí je opravdu strašná spousta, ale mě zaujala Vivien Vajda. Holka z Maďarska, která se proskákala na mistrovství světa dvacetšestkrát. Chápete? Nejdříve se věnovala krasobruslení, pak gymnastice a když v deseti letech začala skákat přes švihadlo už nepřestala.

Vivien říká, že skákání je pro ni jako kyslík. A pokud máte něco rádi, pro něco se nadchnete, tak to také dokážete. Jen se nevzdávat.

Vtip je v tom, že nepotřebujete fitko, speciální oblečení, velký prostor ani spoustu peněz. Skákání nám jde samo, nepotřebujete trenéra ani nic speciálního. Do začátku stačí jen švihadlo, a dokonce ani boty není třeba, jde to i naboso. Osobně vyzkoušeno. :-)

Takže vezměte švihadlo a zkuste to. Možná vás to také chytne za srdce. Já už doma švihadlo mám, je fosforové a když se spletu, pěkně štípe. :-) Ale to nevadí. Mám radost z každé překonané desítky, kterou odskáču bez chyby, z každého malého triku, který zvládnu a už mi vůbec nevadí, že prší.

Já vlastně miluju toto deštivé počasí. Protože se už doma nenudím.

šéfredaktorka Majka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz