Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

ostrava-spolecna-fotka-aon_i71.jpg

Zápisník redakce: Setkání s IN v Ostravě

Každé setkání s našimi čtenářkami je jiné, na jiném místě, v jiném složení a s jinou nabídkou. Tentokrát jsme se sešli v televizi NOE a já si odtud neodnáším jen skvělé zážitky, ale i malý dárek.

Přiznám se, že jsem byla trochu nervózní. Na začátek měla být mše svatá s ředitelem televize o. Leošm Ryškou. Měla být tichá a mohli se ji zúčastnit i rodiče. Ale uznejte, tichá mše? Bez písniček? Na pohovce ve foyere seděla skupinka holek a já prostě bez rozmyslu přišla za nimi a zeptala se, zda by mohly na mši svaté zazpívat. A ony na to, že ano. (Tímto moc děkuji skupince z Hulína) Já prostě věřím na vanutí Ducha Svatého a pro mě byl tohle jeden z jeho aktivních zásahů. Kapli jsem znala jen z televize, a teď jsem v ní stála skutečně, s dalšími našimi čtenářkami a rodiči a kolegy a mše svatá byla za nás, co časopis vytváříme i za naše čtenářky. Takže i za tebe:-)

Navštívit televizi bylo něco, co většina z nás ještě nikdy nezažila. Zaměstnanci TV Noe nás uvedli do tajů televizního vysílání. Stát za kamerou a komunikovat s techniky, to je něco, co jsem si vždy chtěla vyzkoušet, točit na mobilní telefon je jedna věc, ale tohle bylo něco jiného. I když jsem koukala jen zpovzdálí, bylo to zážitek. Moderátorky i technici byli milí a trpěliví a dali nám všem pár tipů, jak se chovat za kamerou i před kamerou. :-).

Být moderátorkou zpráv, klást ty správné otázky nebo odpovídat pohotově a smysluplně není tak jednoduché, jak to v pohodlí našich obýváků vypadá. Naše čtenářky si to zažili na vlastní kůži a myslím, že některé se v tom i našly a dokázaly by si role moderátorů nebo kameramanů užít. Tak třeba jednou, až budou pracovat v televizi, budou vzpomínat na svůj první studiový rozhovor v televizi NOE.

Maskérna byla doufám pro většinu našich čtenářek také zážitek. Některé nervózně sledovaly, jak profesionálka s přesností a jistotou aplikuje make-up, oční linky, řasenku a za pár minut každá z nás odcházela o kus krásnější.

Odpoledne, v budově biskupství, bylo příjemným oddechem po náročném dopoledni. Zatímco jsme si dopřávali svačinu, nakupovali trička a diáře, chystal se pro nás další program. Vyfotit se s kamarády a vtipnými hláškami, nebo na titulku IN! byla zábava a škoda, že na to bylo tak málo času.

Filip Mana byl posledním překvapením dne. Znám jeho písně z Adorare, kde působil, ze skupiny Gedeon i z jeho CD. V květnu byl v IN! jako inspirativní osobnost, ale vidět ho naživo, to bylo něco jiného. Jeho cesta k Bohu a ke zpívání byla zajímavá i inspirující. Na závěr jsme si společně zazpívali a vyfotili se.

Aby se na toto setkání hned tak nezapomnělo, dostala každá účastnice ještě malý dárek v podobě klíčenky. A já jsem dostala speciální dárek také. Jedna dívka mi darovala háčkovanou jahůdku. Mám ji tu v redakci a vždycky už mi bude připomínat toto skvělé setkání. Moc děkuji. :-)

Těším se na další setkání s vámi, milé čtenářky a už teď doufám, že bude tak skvělé jako toto v Ostravě.

Majka - šéfredaktorka

Na fotogalerii se můžete mrknout zde:https://www.in.cz/fotogalerie/setkani-s-in-ostrava-2023-xbg/

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  redakce IN!


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz