Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

srdicko-pro-maminku-zoz_i77.jpeg

Zápisník redakce: Mnoho podob lásky

Včera měl svátek svatý Valentýn. Obchody už tou dobou byly několik týdnů přeplněné čokoládou v krabičkách ve tvaru srdce, sociální sítě se ještě teď hemží zamilovanými statusy a fotografiemi, které občas přechází až do obrovského kýče... Každoroční svátek zamilovaných je tu.

Do teď si pamatuju, jak jsem se na základní škole, mohla to být šestá nebo sedmá třída, zamilovala do spolužáka a myslela jsem si, že mi na Valentýna vyzná lásku. Spousta spolužaček už s někým chodila, takže jsem očekávala opravdu hodně a byla jsem připravená na velké gesto z jeho strany. Dokonce jsem si doma stříhala srdíčka z papíru a chystala si oslavu toho, že mám taky kluka... No, nebudu vás napínat. Spolužák si mě nevšímal ani před Valentýnem, ani na Valentýna a ani po Valentýnovi.

Ze všech stran se na nás valí, že někdo s někým chodí. V době sociálních sítích je téměř nemožné vyhnout se zamilovaným příspěvkům, takže to vypadá, že zadaní jsou snad úplně všichni. Nezadaní si tak na Valentýna můžou připadat poněkud nepatřičně.

Když se totiž řekne láska, všem se většinou vybaví láska mezi mužem a ženou. Láska ale není jen mezi nimi, protože má mnoho podob. Když půjdeme od Bible, máme tu lásku Boha k člověku a člověka k Bohu. Potom tu máme lásku v rodině, kterou člověk zažívá snad jako první, a lásku k přátelům a bližním. Ježíš nás ale učí také milovat své nepřátele, což je opravdu výzva. Napadají vás ještě nějaké podoby lásky?

Nezáleží na tom, jestli jste na svatého Valentýna byly se svým milým, nebo jste si četly nebo koukaly na film s kamarádkou. Láska se dá vyjadřovat i jinak než květinami, čokoládou a fotkami na sítích. Tak co takhle říct rodičům nebo kamarádce, že je máte rádi, s něčím jim pomoct nebo prostě jen tak strávit společný čas?

redaktorka Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  SRUBINA Adobe stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz