Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

majova-vetvicka-vpn_i55.jpg

Zápisník redakce: Inspirace na víkend

„Byl pozdní večer, první máj, večerní máj byl lásky čas...“ Máchův Máj všichni ze školy určitě moc dobře známe. Letos vychází 1. květen na pátek, takže nás čeká krásný prodloužený víkend. A pak ještě jeden, protože je další státní svátek. Doufám, že máte hotové úkoly a čeká vás volno :) Mám pro vás pár tipů, co s volným víkendem v době karantény.

Čtení

Možná už ti v době karantény došly všechny knížky, co jsi měla doma na čtení, knihovny jsou ještě zavřené a knihkupectví se pozvolna otevírají. Možná přišel čas, aby i ti největší milovníci papírových knížek zkusili e-knihy. Existují aplikace, které ti z mobilu udělají čtečku elektronických knih, takže je čtení z displeje přece jen trochu pohodlnější. Pokud nevíš, co si přečíst, můžeš si zdarma stáhnout exhortaci Christus Vivit (Kristus žije) od papeže Františka, o které jsme psali v dubnovém IN! a je určená mladým lidem. Má jen 128 stránek, tak se jí nemusíš bát. Najdeš ji tu: https://knihazdarma.ikarmel.cz/

 

Kreslení a malování

Výtvarná výchova je zřejmě jedním z předmětů, který v době karantény zřejmě neprobíhá moc intenzivně. Tak co si takhle udělat soukromou hodinu výtvarky a moct si kreslit to, co chceš ty a ne to, co je zadané ve škole? Nemusíš být žádný velký umělec. Na internetu najdeš spoustu tutoriálů i pro začátečníky. Zkus pro začátek třeba nějaký jednoduchý obrázek jako je tenhle: https://www.youtube.com/watch?v=9VJJSCVH_Wk

Kromě kreslení a malování můžeš zkusit nějaké DIY, nebo třeba tolik populární bullet journal. Opravdu krásnou inspiraci do začátku najdeš třeba tady: https://www.youtube.com/watch?v=B8t8EUxXIZg

 

Procházka

Přísná nařízení se pomalu uvolňují a venku je teď opravdu krásně. Proto by byla škoda celý víkend prosedět doma. Takže roušku a rozestupy od ostatních a hurá ven! A pokud nemáš s kým jít, neboj se vyrazit jen tak sama, užít si čerstvý vzduch a podívat se, jak venku kvete příroda.

 

Cvičení

Domácí výuka tělocviku taky právě teď asi moc neprobíhá. I když ti tělocvik možná nechybí (Mně by teda určitě nechyběl. :D), je potřeba se občas trochu protáhnout a hýbat se. Hlavně, když člověk jenom sedí doma a nikam moc nemůže. Zkus si podle toho, co tě zajímá a baví najít na YouTube třeba videa na protažení nebo posilování. Před cvičením se samozřejmě protáhni a během cvičení poslouchej svoje tělo a nedělej cviky na sílu, ať si neublížíš!

Při hledání zřejmě narazíš na spoustu videí s jógou, o které jsi možná slyšela spoustu odmítavých názorů ze strany křesťanství. Jóga v tom opravdovém smyslu je soubor cvičení, meditace a opakování manter a je také duchovně zaměřena. To je něco, co je pro křesťana nepřijatelné, takže na to pozor! Velká část toho, co je dnes vydáváno za jógu, ale duchovní smysl ztrácí a už to není jóga v pravém slova smyslu. Pokud tedy budeš k cvičení „jógy“ přistupovat rozumně jenom jako k fyzické aktivitě a najdeš si videa bez duchovní složky, meditace apod., ničemu neuškodí, když si třeba zacvičíš sestavu na protažení.

 

A co dál?

  • Videochat s kamarádkou, protože určitě jste se už věčnost neviděly!
  • Vytvoření playlistu a objevování nových písniček, ať pořád neposloucháš to stejné.
  • Upečení buchty, bábovky nebo třeba muffinů, protože to potěší celou rodinu.
  • Promazat fotky v mobilu, protože určitě tam máš několik fotek jedné a té stejné věci, rozmazané fotky, fotky, které už nepotřebuješ atd.

Krásný víkend přeje redaktorka Martina

 

Autor fotografie:  Martina Mátlová


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz