Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-s-cepkou-a-knihami-fhz_i84.jpg

Zápisník redakce: Březnová knižní výzva

Že je březen „měsícem knihy“, to je stará známá věc. Dá se to využít různými způsoby: některé knihovny třeba během března odpouštějí pokuty, tak se dá vrátit zapomenuté knížky bez úhony 😊 nebo si může člověk dát nějakou čtenářskou výzvu – kolik stránek denně přečte nebo jak dlouho bude číst, kolik knížek přečte měsíčně a podobně. Já mám třeba nejen na březen, ale na celý tento rok výzvu, že bych se měla snažit přečíst co nejvíc knížek, které už mám doma, přičemž každý měsíc by to měla být aspoň jedna nebo dvě.

Zatím se mi to daří, tak uvidíme, co bude dál. Ale pokud bys náhodou nevěděla, kde začít, posílám malou inspiraci – knížky, které jsem četla jako dospívající na gymplu a hodně pro mě znamenaly. Snad se ti budou líbit!

  1. Bible – to je samozřejmě základ. Každý den jsem si četla a čtu aspoň kousek a dřív jsem si zapisovala i inspirativní citáty z ní.
  2. Úchvatná (Stasi a John Eldredgovi) – pro mě zásadní kniha o kráse ženství, hodí se i k březnovému Svátku žen. 😊
  3. Pět jazyků lásky (Gary Chapman) – sice jsem ji četla až na vysoké, ale myslím, že to jde i dřív. Pomůže k lepší komunikaci a prožívání vztahů nejen s klukem.
  4. Malý princ (Antoine de Saint-Exupéry) – možná sis odfrkla, že toho dávno znáš, ale dej na mě: je to knížka, kterou člověk vnímá v každém věku úplně jinak. Mě nejvíc oslovovala právě někdy na přelomu základky a střední a měla jsem celý pokoj polepený citáty z ní. 😊
  5. Knížky Astrid Lindgrenové – některé jsou samozřejmě pro menší děti, ale jiné mě rozhodně neurazily ani v dospělosti a dá se říct, že právě tato švédská autorka je jednou ze spisovatelek mého srdce. Rozhodně doporučuju Bratry Lví srdce, knížku o přátelství a rodinných poutech, odvaze, životě i smrti.

Knihám zdar!

redaktorka Marta

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  rastily DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz