Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-na-louce-buv_i71.jpg

Zápisník redakce: Pojďme ven!

Nevím jak vy, ale já mám hroznou radost, že už je jaro. Všechno kvete (Chápu, tohle zrovna alergiky nepotěší.), venku začíná být teplo a já mám na botníku připravené své oblíbené tenisky. Ještě pár stupňů nahoru a zimní oblečení už definitivně poputuje do skříně, kde zůstane až do listopadu. Byla by škoda tohle hezké počasí prosedět doma. A jestli se ti ven jít nechce, tady jsou tři důvody, proč bys měla.

Pohyb je zdravý

Nejspíš to slyšíš ze všech stran, že pohyb je zdraví prospěšný. Je to pravda. A ve chvíli, kdy člověk sedí celý den ve škole nebo v práci, se nám toho pohybu zase tolik nedostává. Ty dvě hodiny tělocviku týdně už to nevytrhnou. Nemá ale smysl nutit se do nějakých sportů, pokud ti to nic neříká. Ne všichni jsme sportovci, co jsou na hřišti a v tělocvičně jako doma. Ale třeba taková chůze je pro tělo přirozený pohyb a zvládnou ji všichni, i když jsou absolutní nesportovci jako já. Jarní počasí si přímo říká o to, abychom vyrazili na procházku. A samozřejmě, milovníci sportu si mohou vzít míč a vyrazit na hřiště a užít si sportování pod širým nebem.


Podněty a inspirace

Když jsme celý den zavření v té stejné třídě, kanceláři, pokoji a obýváku, neobjevujeme nic nového, tudíž nemáme žádnou inspiraci. Doma známe každou prasklinu na zdi, ve třídě umíme obsah nástěnky nazpaměť. Venku se ale věci mění. Každou chvíli potkáváme jiné lidi. Tam, kde byl před pár dny jen holý strom, je najednou třešeň obsypaná květy. Na náměstí hraje pouliční muzikant… Byla by škoda nechat si ujít všechnu tuhle inspiraci. Možná taky venku dostaneš nápad na to, aby sis něco vytvořila. Třeba jarní dekoraci do pokoje, básničku, obraz…


Budování vztahů

Sedět doma na posteli a celé odpoledne si vypisovat s kamarádkou je sice super a hlavně pohodlné, ale naše mezilidské vztahy tím trochu trpí. Komunikace je totiž mnohem víc než jen slova, která říkáme. Jde o tón hlasu, naše držení těla, výrazy v obličeji a celkově to, jak působíme na druhé. Tak co takhle místo posílání zpráv a hlasovek vyrazit ven na procházku, mrknout, co je kde nového, vytvořit si společné zážitky… Přátelství to dodá úplně jiný rozměr. Určitě budete radši jednou vzpomínat na to, jak jste měly nečekaný koncert v podobě kytaristy na ulici, než na to, jak jste si posílaly zprávy.

Tak vám přeju krásné jaro a spoustu času stráveného venku na čerstvém vzduchu, kde vás potkají nové nápady a zážitky a vaše tělo se po zimě pořádně rozhýbe.

redaktorka Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  angiolina DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz