Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

cesta-vgb_i92.jpg

Zápisník redakce: Nebát se nových věcí

V životě nás velmi často ovlivňuje strach z neznámého. Jaké to bude? Zvládnu to? Co když to neklapne? Bojíme se udělat první krok, protože nevíme, co nás čeká. Ale právě tím, že se odvážíme zkusit nové věci, rosteme a objevujeme, kdo jsme a co nás opravdu baví.

Přiznám se, já se hodně často bojím zkusit něco nového. A když už se odhodlám, že do toho půjdu, přepadne mě strach a obavy z neznámého. Zvládnu to? Jsem vždycky schopná být několik dní ve stresu, než konečně přijde to nové. A víte co? Vždycky to svým způsobem dopadlo dobře, něco jsem se naučila, něco jsem poznala… Ve výsledku jsem byla ráda, že jsem se k tomu odhodlala, i když mě to stálo opravdu hodně odvahy.

Představ si, že bys nikdy nezkusila svůj oblíbený sport, nenaučila se hrát na hudební nástroj nebo nikdy neochutnala exotické jídlo. Svět by byl mnohem chudší o zážitky a zkušenosti, které tě formují. Každá nová věc, kterou zkusíš, je jako kousek skládačky, který zapadá do celkového obrazu tvého života.

Neboj se selhání. Chyby jsou přirozenou součástí učení a růstu. Když se něco nepovede, získáš cenné zkušenosti a zjistíš, co funguje a co ne. Někdy právě neúspěchy vedou k největším objevům a úspěchům. Pamatuj, že i ti nejúspěšnější lidé museli mnohokrát selhat, než dosáhli svého cíle.

Zkoušení nových věcí ti také může přinést nové přátele a rozšířit tvoje obzory. Můžeš objevit nové zájmy, které tě budou naplňovat a inspirovat. A kdo ví, možná najdeš něco, co tě bude provázet celý život.

Takže se neboj vykročit z komfortní zóny a zkusit něco nového. Když se otevřeš novým zkušenostem, můžeš objevit svět plný možností, radosti a osobního růstu. A kdo ví, třeba zjistíš, že právě ten nový krok je tím nejlepším, co jsi kdy udělala. Možná najdeš koníček, který se časem stane tvým zaměstnáním. Možná potkáš novou kamarádku, která tě bude provázet celý život. Možná zjistíš, že tohle opravdu není cesta pro tebe a je potřeba se vydat jinudy. A za pár let možná při objevování něčeho nového potkáš svého budoucího partnera. Kdo ví? Jen je potřeba sebrat odvahu a udělat první krok a občas zkusit něco, co jsi nikdy nezkusila.

redaktorka Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.
 
 

 

Autor fotografie:  Alžběta Vašků


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz