Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

zricenina-cye_i35.jpg

Zápisník redakce: Vetřelec

Právě teď jsou ty poslední víkendy, které ještě lze využít pro výlety i přes noc. A právě proto jsme se s kamarády rozhodli jet na Velkou Fatru.

Hned první noc jsme se rozhodli strávit na zřícenině hradu. Je to nádherné, tajemné a taky trochu strašidelné. Netušili jsme ale, že to nebudou duchové, co nás bude v noci děsit. Prý bylo kolem třetí hodiny ranní, přesně to nevím, každopádně probudilo mě sykání a volání „kšá“ od mé kamarádky. Člověk v těchto hodinách bývá trochu zmatený, neví, co se děje, kde se nachází a dost událostí považuje za pouhý sen. Přesně tak jsem to měla já. A tak jsem znovu upadla říše snů. Ale potom jsem se už doopravdy probrala a pochopila celou situaci.

U kamaráda, co ležel na kraji (a to je taky důvod, proč už nikdy na kraji ležet nebude), stála liška. Tedy nejen stála, ale ještě navíc ho tahala za rukáv bundy. Kamarádka, jeho sestra, se lišku snažila neúspěšně zahnat a já se připojila k ní, protože mi to v tu chvíli přišlo jako nejlepší řešení. Od „kšá“ jsme přešly k házení listí (protože to bylo hned po ruce) a klacků, ale nakonec lišku zahnal až starý dobrý kámen. Nutno podotknout, že jsme ho nehodily přímo po lišce, ale varovně kousek vedle. Tahání za rukáv si podle mě totiž nezasluhuje roztříštění lebky kamenem.

A poučení pro příště?

  1. Nikdy, nikdy, nikdy nespat na kraji.

  2. Otevřený salám nenechávat u sebe (to jsme určili jako důvod této nezvyklé noční návštěvy), ale pověsit ho na strom nebo alespoň dát daleko od nás.

To nejdůležitější ale je, že zvíře, co se nebojí, je podezřelé. Největším strašákem je vzteklina. Nakažlivé jsou sliny, proto první pomocí při pokousání takovým zvířetem je opláchnutí rány vodou. Kamaráda naštěstí liška pouze zatahala za rukáv tlusté zimní bundy, ale kdyby se tlamou dotkla holé kůže, a navíc ještě, byť jen malinko, kousla, neváhali bychom a jeli k doktorovi.

Nikdo přece nechce vzteklé kamarády. redaktorka Hanka

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  Závodná Hana


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz