Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

hanka-brezen-2024-ypx_i23.jpg

Zápisník redakce: Každý někdy potřebuje pauzu...

Každý někdy potřebuje zvolnit. Někdy je toho prostě moc a ty by ses chtěla jenom zahrabat do peřin a spát. Ani vlastně nevíš proč. Jindy máš zase energie na rozdávání, že nevíš, co s ní. A víš co? Je to normální.

My ženy nemáme celý měsíc úplně stejné množství energie. Máme své výkyvy, které jsou přirozené a závislé na našem menstruačním cyklu. Klidně i deset dní před menstruací už můžeš cítit, že jsi o něco unavenější než obvykle. Během menstruace pak únava vrcholí a s ní jde ruku v ruce také jistá nevrlost. Nic se nám nechce a kreativita je na bodě nula. Ale hned, jakmile menstruace končí, energie zase přibývá a během ovulace jsme opět plné entusiasmu, velkých plánů a kreativita jede na plné obrátky. Dost možná se i v tomto období cítíš sebevědomější.

Ideální by bylo si svému cyklu přizpůsobit také náplň aktivit celého měsíce. Na menstruaci a čas před ní si naplánovat odpočinek a relax. Na ovulaci zase akci a kreativní práci. Jenže ne vždycky to samozřejmě jde. Škola ani tréninky se neptají, v jaké fázi cyklu zrovna jsi.

Takže jak s touto informací nyní naložit? No, hlavně na sebe buď hodná. Netrap, že se něco nedaří, když se zrovna cítíš mizerně. Každá to tak někdy máme. A hlavně nezapomeň, že vždycky přijdou také ty dny, kdy budeš opět motivovaná a plná energie.

A aktivity, které si organizuješ sama, si můžeš aspoň trochu přizpůsobit - během ovulace a kolem ní více makat, během menstruace více odpočívat. Zasloužíme si to všechny.

redaktorka Hanka

 

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Závodná Hana


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz