Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

foceni-xim_i54.jpeg

Udělej si pěknou fotku!

Herečky, zpěvačky, modelky – ty všechny na fotkách vypadají perfektně, až z toho jeden občas má pocit, že on sám je nefotogenický a na fotkách hrozně ošklivý. Ale to není pravda!

Celebrity ví, jak si stoupnout před objektiv, a fotí je profesionální fotograf, který je umí naaranžovat do záběru a ještě k tomu fotku upraví. I ty si můžeš udělat pěknou fotku, abys viděla, že jsi prostě krásná a úžasná. Fotku nemusíš dávat na sociální sítě, ale udělej si ji jen tak, pro svou radost a pochval se, že ti to sluší! A jak na pěknou fotku?

1. Uprav se

Nemusíš si na sebehned dávat make-up atd., ale učeš se, vem si nějaké pěkné tričko nebo halenku, doplněk… Nejlépe něco, v čem se cítíš dobře. Na fotce se to projeví, když budeš spokojená a svá.

 

2. Najdi si pěkné pozadí

Ideální je fotit se před nějakým neutrálním, jednobarevným pozadím (stěna, deka přehozená přes dveře skříně), abys vynikla ty. A rozhodně bys za sebou neměla mít nějaký nepořádek, na to pozor.

 

3. Pozor na světlo

Světlo musí být před tebou a nesmí ho být moc ani málo. Nejlepší je denní světlo, ale pokud potřebuješ světlo přidat, nikdy nemiř lampičkou přímo na sebe, ale odkloň ji.

 

4. Najdi si svůj úhel

Všimla sis, že fotky celebrit na sociálních sítích bývají podobné? Najdi si taky úhel, ze kterého se sama sobě budeš líbit nejvíc. Udělej si spoustu fotek a vždycky trochu pootoč hlavu, přenastav světlo… Experimentuj, až se konečně budeš sama sobě líbit. Koukej do objektivu zpříma, skolněná hlava ti udělá druhou bradu a když budeš hlavu zaklánět, nebude to taky vypadat pěkně.

 

5. Uprav fotku

Nic se nemá přehánět a velké retušování nevypadá přirozeně, ale nějaký ten filtr ještě nikomu neuškodil. Většina mobilů má v galerii už nějaké filtry přednastavené. Není to podvod. Využij je – doostří fotku, dobarví, přidají sytost. A černobílý efekt sluší snad každému.

A až budeš mít hotovo, neboj se pochválit sama sebe, že ti to sluší. Uvidíš, jak ti to zvedne sebevědomí!

PS: Nezapomínej na to, že odhalené a vyzývavé fotky jsou nevhodné. Raději nějakou pěknou a přirozenou fotku, kterou by ses nemusela bát dát třeba babičce na památku. A pokud se nestydíš, můžete si s kamarádkou udělat zábavné odpoledne a vyfotit se navzájem (a klidně i společně) a udělat si tak vzpomínku na to, jak jste vypadaly. redaktorka Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Joshua Resnick Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz