Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-s-cepkou-a-knihami-fhz_i84.jpg

Zápisník redakce: Jen tak...

Tak a druhý den nového školního roku je téměř za vámi. A čekají vás další dva dny volna.:)

Ve středu se na večerní mši sv. u nás loučil pan kaplan s dětmi velmi optimisticky: "Nebojte se, už za 10 měsíců je máte zpátky.:)"

Je jasné, že prázdniny na žebříčku oblíbenosti stojí na velmi vysoké příčce. Ale co škola? Je to fakt jenom brzké vstávání, opruz, otrava, nuda a vůbec...?

Vzpomínám si na svou školní docházku. Někdy to byla otrava, nuda, stres, někdy jo. Ale s odstupem času si vzpomínám spíš na bezvadné kamarády ve třídě i ve škole, spoustu nejrůznějších zážitků, super učitele (jo, byli tam!!), nezapomenutelné výlety a předměty, jako čeština, zempl a hudebka, které mě hodně bavily, ale i pozdější psaní na psacím stroji na střední, které mě už tak nebavilo, ale díky němu teď umím psát celkem rychle všemi deseti. Jak se i neoblíbený předmět může později v životě hodit, že?:)

U nás na vesnici máme už dlouhé roky krásný zvyk. 1.září od sedmi hodin od rána do osmi vyhrává obecní rozhlas dětem písničky z oblíbených a známých pohádek, večerníčků, prostě hitovky. Někdy svítí sluníčko, někdy prší, ale ty písničky tak nějak rozzáří den. Vidím to na prvňáččích, kteří se svými zbrusu novými aktovkami čekají, co nového tam bude a starší děti už ví:), ale kdyby jim na jejich první školní den nevyhrávali, asi by jim něco chybělo. Když jdu do obchodu pro rohlíky, lidé se na sebe spontánně usmívají, protože je to něco navíc, nápad, který kdysi dávno vznikl pro školáky, ale dělá každoročně radost celé vesnici.

Někdy stačí "málo" a udělá to hodně radosti. Někdy stačí hudba, někdy úsměv, někdy pomoc, někdy obejmutí...a den je úplně jiný. Krásnější, milejší, veselejší. A nemusí být zrovna 1.září. Dá se to aplikovat vlastně úplně kdykoliv. Tak co? Zkusíme to?

Z redakce vám všem do nového školního roku přejeme, ať si najdete každý den něco hezkého, čím obohatíte sebe i ostatní. Marie

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

 

Autor fotografie:  rastily DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz