Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

ewa-farna-cjk_i97.jpg

Jít v životě s úsměvem

Ewu Farnou není třeba představovat. V listopadu ji vyšlo nové CD Leporelo a nedávno získala třetí místo v soutěži Zlatý slavík. Zastihnout Ewu je opravdu velký problém, protože je stále v pobybu. Podařilo se nám ji však na chvíli zastavit a položit ji několik otázek. I po náročném dni je stále usměvavá a doufám, že vy, naše čtenářky, budete mít z rozhovoru stejnou radost jako já.

Ewo, v listopadu jste představila svoji novou desku. O čem je?

Je to moje životní leporelo:). Zpívám o tom, co mě baví, co mě těší, co mě štve, věnuji písničky třeba mamince nebo sestře a obecně je to nejvíce osobní deska, kterou jsem kdy vydala.

 

Ví lidé, o kterých zpíváte, že je to o nich?

Ti, kterým jsem písně věnovala, to ví. Někdy mě ale inspiruje třeba konkrétní situace, která ve mně vyvolala emoce a vznikne písnička. A často lidé, kteří tam se mnou byli, netuší, že zpívám právě o této příležitosti.

Jaká jste sestra? Jste ta klasická prvorozená, která nese díl zodpovědnosti? Nebo je to jinak?

Jsem prvorozená, ale cítím, že nás rodiče vychovávají podobně a nemám pocit, že by všechno házeli na mě nebo naopak. Sestra jsem myslím obětavá, pro sourozence bych udělala cokoli. Jsem na ně také pyšná, a když budou chtít, ráda posloužím radou.
 

Máte nějakou dobrou radu, jak vycházet se sourozenci?

Milovat je, snažit se pochopit, co a proč cítí, jak to cítí. Být tady pro ně, i když to třeba neocení teď, ocení to později. Dávat a nechtít nic zpátky a obdařit je čistou bratrskou láskou. Já jsem také nevycházela s bráchou, když jsme byli malí, teď se máme moc rádi a není nám trapné se obejmout. Jsem vždy ráda, když můžu s bráchou nebo sestřičkou trávit čas.
 

Vaše puberta asi nebyla úplně klasická, nicméně Vy, rodiče a konflikty...

Zatímco se jiní radují, když už můžou konečně odejít od „starých“ a žít svobodný život na vysoké škole, já se vracela domů vždy ráda. A to proto, že jsem často odjížděla na koncerty a času s rodinou si vážila. Viděla jsem, kolik pro mě rodiče obětují, abych mohla zpívat a zvládat školu zároveň.

 

Nebyla žádná vzpoura?

Nebyla jsem rebelující dítě, alespoň ne v těch základních věcech. Mám pocit, že mě puberta trošku minula, nebo se mě dotýkala povrchně - blbla jsem, chovala se dětinsky, ale nikdy jsem se nestavěla čelem proti svým rodičům. Možná i proto, že oni mé chování chápali a taky mě pořád jen
neprudili:).

Jako každá dívka se asi ráda oblékáte. Vybíráte si oblečení sama, nebo máte stylistu?

Na velké akce typu Slavík nebo do klipů stylistu mívám. Pokud ale jedu na koncert nebo jdu křtít CD či dělat rozhovor, oblékám se sama.

Sen většiny dívek je být slavná, známá a obdivovaná. Vy jste. Stojí to za to?

Nevím, jestli jsem, ale vím, že to není pro každého. Není všechno zase tak krásné, jak působí. Je to práce. Musíte na to mít trochu povahu, jinak se můžete i zbláznit. Všechno má své plus a mínus, ale ani sláva vám nezajistí, že budete šťastné. Myslím, že mnohdy je tomu naopak. Kolik slavných lidí je nerozvedených, šťastných, spokojených a žijí v klidu?



V čem máme (my obyčejní) zkreslené představy o slavných lidech?

Že jsou vždy krásní, že vypadají po ránu tak, jako na plakátě, že vždy voní, nechodí na záchod (smích), že dělají pořád jen to, co je baví, že jsou nechutně bohatí, mají 10holek/kluků na jednom prstě a pracují jen v sobotu, když mají koncert.

 

Co je pro Vás v životě důležité?

Láska, ať už rodinná nebo ta pravá, zdraví a štěstí.
 

Kdybyste měla volit mezi zpíváním a rodinou, co by to bylo?

Rodina je vždy na prvním místě, ale zpívání je hobby a pro mě už i práce. Myslím, že lze naprosto v pohodě najít rovnováhu mezi jedním i druhým a dělat obojí. Být s rodinou, ale chodit i do práce:).
 

Velice často se usmíváte. Prozraďte, jak být pozitivní a nad věcí.

Všímat si maličkostí, vážit si jich, vážit si toho, co už občas bereme jako samozřejmost - že jsme zdraví, máme kde bydlet, máme co jíst, máme kamarády, rodiče... Jen si vždy vyjmenujte tyto věci a všechny menší problémy najednou zmizí:).
 

Malý vzkaz našim čtenářkám na závěr

Vážené čtenářky, jděte životem s úsměvem, pokorou, ale i s vědomím, co chcete. Buďme na sebe hodní a mějme se rádi.
Mějte rádi i dobrou hudbu, to je super:)
Těším se na vás na koncertech, Ewa

Za rozhovor děkuje Majka St

(časopois IN!dívčí svět - leden 2015)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  Tomáš - Nosil Universal Music


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz