Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

papirovi-andilci-euw.jpg

Nejen andělé za oknem

Adventní kalendář? Znáš to, placatá krabička s „vkusným vánočním motivem” a okýnka s čokoládou. Každý den si jedno vyloupneš a na Štědrý den na tebe kouká roztrhaná krabice. Existuje ale něco, co lépe symbolizuje adventní přípravu na Vánoce. Něco, co narůstá tak, jako naše těšení se na Ježíška.

Adventní andělíčci

Zkus letos navrhnout novou rodinnou tradici. Čím více členů rodiny se jí zúčastní, tím větší bude efekt. Denně vám budou v okně přibývat andělé a na Štědrý den bude okno zaplněno stoupajícími nebeskými zástupy.

Snadně a efektivně

  1. Podle přiloženého vzoru (viz časopis IN!dívčí svět – XI./2008) si vystřihni andělíčky. Mohou být různě velcí.
  2. Nyní přichází na řadu barvení a zdobení! Tady bude záležet na tvé fantazii a kreativitě.
  3. Každý uplynulý den andělíčky jednotlivých členů rodiny navlékni na jednu nit a pověs do okna.
  4. Pokud se ti podařilo ten den udělat něco pěkného pro druhé, můžeš andělíčkovi přimalovat dárek – balíček jako symbol dobrého skutku, který posíláš do nebe.

TIP IN!

  • Se sourozenci a rodiči si můžete povyprávět, co v balíčku posíláš: umyté nádobí, tužku, kterou jsi půjčila kámošce, jednu várku cukroví, kterou jsi s mamkou upekla, uklizený šuplík...
  • Na Štědrý den se dá do okna pod anděly postavit betlém. Je-li tvoje okno v dohledu kolemjdoucích, můžeš jim tak připomenout, že 24. prosince se narodil Ježíš, a ne Santa Klaus:)

Hezký advent s mnoha dárky přeje Michaela Andělová (časopis IN!dívčí svět - listopad 2008)


Bonbónky plné překvapení pro celou rodinu

Pokud se ti nechtějí vystřihovat andílci:) nebo chceš zkusit něco jiného, nabízíme další  adventní variantu.

Starý dřevěný věšák (ramínko) pomaluj fialovou (adventní) barvou. Klidně stačí vodovky nebo tempery... a nechej pořádně uschnout.

  1. Připrav si 23 stejných papírových obdélníčků. (Ne, není to překlep, opravdu jenom 23, na Štědrý den už máme úplně jiné starosti:)) Pokud chceš být stylová, vezmi si opět fialové:) barevné papíry, nastříhej obdélníčky a na každý napiš nějaký úkol...Tak např. společná modlitba, desátek růžence, Člověče nezlob se nebo jiná oblíbená rodinná hra, sladkost, pomáhání, odřeknutí si TV, PC atd....Určitě vymyslíš spoustu zajímavých úkolů.
  2. Každý obdélník zamotej do ruličky a na obou stranách asi 1- 2 cm od kraje stáhni a uvaž mašličku (fialovou:)) nebo jakoukoliv jinou, a bonbónek je na světě. Označ čísly 1 – 23.
  3. Potom už jen stačí na různě velké provázky navázat na věšák a pověsit třeba do obýváku na skříň, prostě tam, kde se celá rodinka večer sejdete u adventního věnce.
  4. Každý den jeden z Vás rozbalí 1 bonbónek, a splníte společně úkol. Někdy je pravda velice příjemný – sladkost, společná hra,...někdy je náročnější – sebezápor, desátek. Něco se dá splnit hned - sladkost, modlitba, společenská hra, něco je lepší plnit celý následující den - sebezápor, PC...Vy už si určitě společně poradíte.

Přejeme Vám krásné prožívání adventních dnů. Vaše redaktorky


 

Autor fotografie:  Zbyněk Pavienský


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz