Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holky-s-brylema-qab_i10.jpg

Sluší ti to

Seděla jsem s kamarádem na čaji, když z ničeho nic řekl: "Bětko, já ti musím něco říct. Jak ses tehdy starala o tu holčičku, tak ti to moc slušelo. Opravdu! Vy holky si myslíte, že nejste krásné. Vykašlete se na to! Jste nádherné, úplně všechny!"

Narážel na nedávnou víkendovku a na chvíli, kdy jsem se mermomocí snažila nějak zabavit jednu malou holčičku. Nedivila bych se, kdyby se rozplýval právě nad ní. Ale nade mnou, s tři dny nemytými vlasy, ve špinavých riflích a obrovské všemi barvami hrající zimní bundě? Najednou jsem se cítila jako princezna. Tak jsem celá rudá odpověděla, že děkuju a převedla řeč jinam.

Den na to jsem letěla do školy. Jako vždycky jsem nestíhala. Kličkovala jsem mezi olomouckými kočičimi hlavami a bylo mi absolutně jedno, že musím připomínat žirafu, která tančí na minovém poli. Jediné, na co jsem myslela, bylo, abych dorazila s co nejmenším zpožděním.

Když tu najednou šel naproti mně další kamarád. A místo toho, aby jenom pozdravil a šel dál svou cestou, jak to dělá normálně, když se míjíme, zrovna dneska se zastavil. Ne, prosím, já si dneska fakt nemám čas povídat! Pomyslela jsem si v duchu trochu naštvaně. Přesto jsem ale zastavila, abych si poslechla, co má na srdci. Nic důležitého, jenom že mi už vrátil jednu knížku, kterou jsem mu půjčila. Asi si chtěl povídat dál, protože se zeptal, kam jdu. Když jsem popravdě odpověděla, že do školy, kde už jsem asi tak pět minut měla být, rozloučil se a na odchodu jen tak mimochodem prohlási: "Vypadáš báječně."

Už jsme si nepřipadala jako žirafa na minovém poli, ale jako kočka, která zdolává jakýkoli terén s elegancí sobě vlastní A přitom stačilo tak málo!

Uvědomila jsem si, že ten první kamarád měl pravdu. My holky si opravdu často myslíme, že nejsme krásné. A když nám někdo řekne opak, jsme překvapené a začneme dotyčného přesvědčovat, že se musel splést. Že nám to fakt nesluší. Odpovídáme: "Ale prosím tě, vždyť vypadám hrozně."

Nebojme se připustit si, že i když si tak nepřipadáme, jsme krásné a na komplimenty odpovídat spíš: "Děkuju." Protože (nejen) podle mého kamaráda jsme nádherné! Úplně všechny!

Bětka

 

(časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  brainsil DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz