Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holka-s-destnikem-kpk_i36.jpeg

Jak být přitažlivá

Že přitažlivé a oblíbené jsou jenom dívky ve vysokých podpatcích a drahém značkovém oblečení? Omyl. Oblečení sice hraje roli v tom, jak nás ostatní vnímají, ale není vůbec důležité, kolik stálo a kde bylo koupené. Mnohem důležitější je to, jak se chováme a jak působíme na ostatní.

Jana přišla do školy zamračená a hned si začala stěžovat, že je učitelka nespravedlivá, protože jí včera dala trojku z matiky. Další přestávku se Jana chlubila svým novým svetrem a řekla spolužačce, že v té květované sukni má velký zadek. Iva po příchodu do třídy všechny nadšeně pozdravila a zeptala se svých kamarádek, jaký měly víkend. Pak vysvětlila spolužákovi látku probíranou ve fyzice a pochválila spolužačce nový účes. A teď se zamysli, jestli bys chtěla za kamarádku raději Janu nebo spíš Ivu?

Usmívat se

Úsměv je mnohem lepší než vrstva mejkapu. Nikdo se totiž nebude rád dívat na někoho, kdo se celý den mračí a je naštvaný. Milý, přátelský úsměv potěší každého a lidé se ve společnosti usměvavého a veselého člověka budou cítit dobře a budou jej vyhledávat.

Být pozitivní a optimistická

I když se občas něco nedaří, pořád se okolo nás děje spousta krásných věcí. Není třeba neustále upozorňovat na něco negativního a pořád si stěžovat, že je moc teplo, že je moc zima, že autobus zase jede pozdě... Exisituje spousta jiných, veselejších témat k hovoru a téměř ve všem se dá najít něco hezkého.

Zajímat se o druhé

Člověk, který je samé já, já, já, a mluví jenom o sobě, může připadat ostatním namyšlený a sobecký. Je v pořádku říct něco o sobě, nějaký zážitek, z čeho mám radost nebo co se chystám udělat. Důležité však je také umět naslouchat a nechat mluvit ostatní, nepřerušovat je a dokázat se zeptat, jak se mají, jaký je jejich názor, jaký měli víkend... Ostatní také potěší, když je někdo za něco pochválí.

Být sama sebou

Občas mají lidé okolo nás jiný názor a jiný styl, to ale neznamená, že je musíme napodobovat a souhlasit s tím, co je zrovna u většiny populární. Navíc ten, kdo v jednom kuse mění názor podle ostatních ze dne na den, působí nestále a nevyrovnaně.

Brát věci s nadhledem

Je zbytečné ztrácet čas nad věcmi, které se nedají změnit. Místo toho je lepší snažit se raději najít nějaké východisko. Prší? Nekonečné stěžování a nadávání nic nevyřeší, ale je spousta věcí, které se dají dělat doma. Kamarád se ti posmívá? Po chvíli ignorování ho to přestane bavit.

Hezky se oblékat a pečovat o sebe

Nezáleží na tom, kolik oblečení stálo a jaká je na něm značka, hlavní je, aby bylo čisté, vyžehlené, neprosvítalo a nebylo roztrhané. Méně je někdy více, takže jednoduchým outfitem s pěknými doplňky se nic nezkazí. Důležitá je i hygiena a (nejen) v létě se vyplatí nosit s sebou deodorant.

Co rozhodně nedělat?

  • Nepít, nekouřit, nechodit za školu. I když by možná někoho napadlo, že to vypadá moderně a drsně, tak ne. Není totiž nic horšího, než opilá slečna s cigaretou v ruce.
  • Nestrhávat na sebe pozornost hloupými věcmi. Rozhodně se nikdy nevyplácí upozorňovat na sebe machrováním. Chodit někam, kde je zákaz vstupu? Přebíhat silnici na červenou? Ne! To, že to jednou někomu prošlo, neznamená, že to projde i tentokrát.
  • Nepomlouvat, nezesměšňovat, neponižovat. Nikdo nevypadá v očích druhých lépe, když začne ostatní pomlouvat. Právě naopak, všichni budou mít obavy, aby se náhodou i oni nestali terčem těchto pomluv.
  • Nezanedbávat studium. Každá máme nějaký talent a ne všechny jsou ve škole premiantky a jedničkářky, ale být připravené na vyučování, mít rozepsané úkoly a učit se na písemky a zkoušení můžou všechny.
  • Nelhat a nevymýšlet si. Protože lež má krátké nohy.

Martina

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

 

 

 

 

Autor fotografie:  micromonkey Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz