Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

rozesmate-deti-vne_i51.jpg

Hlavně nesmí býti smutno

Každého z nás tu a tam přepadnou chmury. Proto nás zajímalo, jak se s nimi lidé vypořádávají a jestli mají nějaký osvědčený recept proti špatné náladě.

Jak se snažíš zlepšit si náladu?

Snažím se být s kamarády, kteří jsou veselí. (Mája, 12)

Blbá nálada u mě propukne, když se cítím osamocená. Proto to řeším tak, že jdu někam ven, dávám se do klidu a snažím se to „rozchodit“. (Věra, 29)

Já si zajdu za kámoškama a povykládám si o tom problému, a nebo si lehnu k nějakému dobrému filmu a dám si čokoládu. (Martina, 15)

Když mám „méně“ špatnou náladu, dám si kus čokolády, zajdu si na procházku do přírody a když je mi hodně zle, jdu za přáteli. (Alena, 29).

Většinou mi pomáhá nějaký sport, nejradši se jedu projet někam na kole, radši po lese než po silnici. Tím se člověk hodně odreaguje a vyplaví se mu do krve nějaké ty endorfiny, které dobrou náladu přivodí. (Jirka, 31)

Dám si kafe a rozhodnu se, že špatnou náladu mít nebudu a že chci mít dobrou náladu. A ono se to pomalinku tak i stane. (Pavlína, 35)

Jsem s babičkou, s někým si hraju a nebo jdu na procházku, jezdím na kole. Někdy mi to pomůže. Když mi to nepomůže, zaspím to. (Alžbětka, 6)

Odreaguji se u svých koníčků. Jsem včelař. Mám 40 včelstev. Taky hraju na hudební nástroj. Hraním zlepším náladu nejen sobě, ale i druhým. Chmurná nálada, která přichází jako taková stísněnost, tak ta se dostaví někdy večer. A když na mě něco takového dolehne, tak se snažím projít ten den, co jsem udělal… Vím, že druhý den bych se špatnou náladou nemohl začít. (Stanislav, 62)

Jdu na signaly.cz nebo si zajdu ven a chválím Pána. Když má člověk delší dobu trápení, tak by se měl modlit, zajít za někým a popovídat si s ním o tom. (Evča, 16)

Zahraju si fotbal. Když má člověk delší dobu špatnou náladu, měl by si zahrát prodloužení.:) (Honza, 24)

Pustím si hudbu, zalezu si do postele a snažím se nad tím nepřemýšlet. (Alžběta, 13)

Jdu mezi lidi a nebo si jdu zasportovat. Nepřipouštět si špatnou náladu, tak to je pak výhra. Opravdu, hlavní je, vypadnout mezi lidi, protože když je člověk sám, tak o tom moc přemýšlí. (Martin, 30)

Jsem naštvaná a někam zalezu. Proti špatné náladě je dobré napsat kamarádce třeba krátkou SMSku nebo se pomodlit. (Jana, 15)

Vyjdu si někam do přírody. Někdy to může pomoci. Na prvním místě by měl člověk hledat pomoc u Boha. (Pavel, 45)

Na to mi pomáhá čokoláda, knížka, postel a rádio. (Anežka, 26)

Já se jdu proběhnout do přírody, zacvičím si a to mě povzbudí fyzicky i psychicky. (Jana, 47)

Na gymplu v nábožku jsme si psali desatero radostného člověka a jedno z přikázání bylo: Popros Boha, aby ti dal radost do srdce. (Maruška, 20)

Poohlédnu se kolem sebe a snažím se pro někoho něco dobrého udělat. Láska vyhání blbou náladu. (Jan, 44)

Jak rozveselit smutného člověka?

Zkus tento vtipný recept na dobrou náladu a rozvesel smutného kámoše nebo kámošku!

Můj recept na dobrou náladu je, že si zakryju obličej a usměju se, co nejvíc, pak ruce odkryju a usměju se na všechny kolem. A ono to vždycky na druhé funguje, že se taky začnou smát. (Dominik, 17)

Ptala se Karla (časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

Autor fotografie:  ricardoferrando DPC


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz