Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

Francesca Battistelli

Francesca se narodila v New Yorku 18. května 1985, vyrostla na Floridě a už jako teenager začala psát své vlastní písničky. Když se rozpadla jejich schola, pořídila si kytaru a rozhodla se zaměřit na vlastní tvorbu křesťanské hudby.

„Čím hlubší vztah mám s Pánem, tím víc se mu učím důvěřovat. Ať se stane cokoliv, Bůh o tom ví dávno předtím, ještě než se to stane, a zná způsob, jak z toho ven, anebo má lepší plán, než je ten můj. Naučila jsem se důvěřovat Bohu, který ví o všem, co dělám.” (Francesca Battistelli)

Důležitým impulzem v začátcích sehrála událost, když Francesca koncertovala se slavnou křesťanskou kapelou MercyMe. Po koncertě za ní přišla nějaká dívka, podala jí ruku a řekla: „Pomohla jste mi poznat Krista. Děkuji.“ Francesca zůstala stát s otevřenou pusou a pocitem, že už jenom pro toto jedno setkání má smysl zpívat dál. V současné době její skladby dosahují vysokých příček nejen v křesťanských hitparádách.

Zákulisí hudby Francesky Battistelli

Její muzika má blízko k velké škále žánrů: od jazzu přes rock a gospel až k R’n’B. Všechny tyto hudební směry stmeluje navíc popový nádech. Její velmi výrazné zabarvení hlasu nabízí krásné a citlivé nuance.
Na svém kontě má do dnešní doby tři alba. Prvním je My Paper Heart z roku 2008, druhým jeho rozšířená verze My Paper Heart: Deluxe Edition vydaná v roce 2010 a posledním letošní Hundred More Years.

V písničkách prvních cédéček se často odráží její osobní život. Například v Someday Soon zpívá o naději, že brzo potká muže, do kterého se zamiluje a vezme si ho. Na dalším albu už zpívá o tom, že ho konečně potkala a dokonce s ním má dítě. Na posledním CD podobných písniček najdeme míň. Začíná zpívat o obecných problémech, které trápí mnoho lidí. Těmito skladbami chce své posluchače povzbudit a potěšit. Ovšem ze všeho nejvíc si přeje, aby svými písněmi lidi přiblížila Bohu. Z tohoto důvodu se snažila dostat i za hranice křesťanských rádií. Chtěla, aby i nevěřící mohli poslouchat křesťanskou hudbu a potkat se s Kristem samým.

V písničce Free To Be Me zpívá o tom, že s Bohem můžeme být svobodně sami sebou. Skladba Angel By Your Side je o pomoci druhému. Ani v ostatních písničkách na svoje poslání nezapomíná a často zpívá o Boží lásce, která nás bezpodmínečně přijímá navzdory všem našim chybám a pádům.

Pohled pod záclonku soukromého života

Na podzimním turné roku 2008 se seznámila se svým manželem Matthew Goodwinem, který teď hraje v její kapele. Loni na podzim (22. září 2010) se jim narodil syn Matthew Elijah. K tomu se váže hezký příběh. Když se loni udílely hudební ceny Dove Awards, Francesca Battistelli byla nominována v šesti kategoriích. Před předáváním svému manželovi řekla, že pokud si pro cenu náhodou půjde, oznámí veřejně, že čekají miminko. Nakonec se stala nejlepší ženskou vokalistkou roku, a tak se radostná novina dostala do světa. Během těhotenství zvládla vytvořit novou desku, odstěhovat se do jiného města, dělat koncerty a šířit až nakažlivé úsměvy.

Píseň Fracesky Battistelli You never Are povzbuzuje, že i když upadneme na dno, můžeme to změnit.

Nikdy nejsi

Ztratils cestu a ani nevíš, jak se to stalo.
Ztratils tolik času honěním se za vlastním uspokojením.
Zdá se, že není kam jít, prosím, přeji si, aby ses vrátil domů.

Jen se tak neboj.
Myslíš si, že jsi už moc daleko.
Ale to nikdy nejsi, nikdy nejsi.
Máš takový strach, že je už pozdě,
že jsi příliš skrytý ve tmě,
ale to nikdy nejsi, nikdy nejsi.

Málo si ceníš milosti, všechno, co musíš udělat,
je ji přijmout. Bůh je větší než naše pády,
tak proč nemůžeme odpustit sami sobě?

Jen se tak neboj.
Myslíš si, že jsi už moc daleko,
ale to nikdy nejsi, nikdy nejsi.
Máš takový strach, že je už pozdě,
že jsi příliš skrytý ve tmě,
ale to nikdy nejsi, nikdy nejsi.

Nikdy nebudeš dokonalý, ale stejně za to stojíš, musíš jen věřit.
Marta

(časopis IN!dívčí svět - červenec 2011)
 

Autor fotografie:  


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz