Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

Zachraňme Marťany i Pozemšťany!

Nejzákladnějším instinktem člověka je, aby přežil! A člověk je vytrvalec. Tuhle jsem žasla, jak tento pud dokázali geniálně ztvárnit ve filmu Marťan. Nejsem sice příznivkyně sci-fi, ale můj milý je, takže abych pronikla i částečně do jeho světa, pobrala jsem chipsy a šlo se koukat! Hlasité křupání bylo na místě. Byla jsem nervózní, jak to dopadne. Ale věřila jsem, že dobře. To jediné mě po celou dobu nechávalo trošičku v klidu.

Na začátku filmu jsme svědky silné bouře, která donutí skupinku astronautů opustit svou misi na Marsu. Cestou k raketoplánu není nic vidět. Všude silný vítr, písek a poletující kameny. Rupne anténa a jeden z astronautů mizí s křikem ve tmě. Hledají ho jen chvíli, ale nebezpečí je čím dál větší a musí odletět. Bouře končí a my se dovídáme, že poslední z posádky je naživu. Má zásoby jídla na několik měsíců. Další výprava na Mars je naplánována až za čtyři roky. Přežije! Jak je to možné? To už prozrazovat nechci! Chci nalákat ke zkouknutí filmu nebo přečtení stejnojmenného bestselleru Marťan. Napovím, že anorganické věci se dají obnovovat. A hodně pomůže, když člověk dává na laborkách v chemii pozor.

Co mě hlavně zaujalo, kolik lidí dělalo maximum proto, aby dostali „Marťana“ zpátky na Zem. Lidé si dokážou pomáhat! To je skvělé!

A co můžeme udělat v těchto dnech my všichni?

Když se kolem sebe ohlédneme, najde se někdo, kdo ocení naši pomoc. Třeba mnoho maličkých dětí, co se ještě nemohly narodit. Je třeba vyjádřit podporu, že chceme zachraňovat i Pozemšťany.

Pojďte také na Národní pochod pro život do Prahy 2. dubna.

Tam jde o život. A ne jeden! Pojedeš? Já ano!

Více informací najdeš na: http://pochodprozivot.cz/

Radka

 

 

 

 

Autor fotografie:  


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz