Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

dianka-kalashova-jnw_i78.jpg

Na plné pecky - Diana Kalashová

Narodila se 6. dubna 2002 v Novokuzněcku. Je zpěvačka, finalistka soutěže Česko Slovensko má talent 2011. Od té doby se párkrát zúčastnila ruského novoročního pořadu Písnička roku. V červenci 2013 byla speciálním hostem zpěvačky Lidushik v Arménii, kde vystupovala před tisícihlavým publikem. Okouzlila pořadatele soutěže New Wave Junior, pořádané každoročně na Krymu tak, že si ji už podruhé pozvali jako mimořádného hosta. Spolu s nejpopulárnějšími českými zpěváky nazpívala vánoční CD na podporu nadace Život dětem, jejíž oficiální tváří pro rok 2013 se stala.
Jestli si myslíte, že jsme se na úvod článku spletli v datu narození a popisujeme tu kariéru dospělé zpěvačky, tak nám křivdíte. Diance je opravdu jedenáct a abyste věděly, nenapsaly jsme sem ani polovičku akcí, které má na svém zpěváckém kontě. Protože Dianka žije na plné pecky.

Každá správná hvězda dělá dobro.

Když byl IN! pozván na Diančinu dobročinnou akci, řekly jsme si, že reportáž tohoto druhu jsme vám ještě nepřinesly, a tak jsem vyrazila před Vánoci do Integračního centra Zahrada v Praze. Přišla jsem ve chvíli, kdy před budovou zastavilo auto nadace Život dětem, ze kterého bylo třeba vynosit ohromné pytle. Chopila jsem se jednoho z nich a pomohla ho odnést do klubu Zahrady a přiložila tak za vás všechny ruku k dílu na dobrém skutku…

Než se všechno řádně připravilo, stačily jsme si trochu popovídat s Dianinou maminkou, která mi prozradila: "Naše rodina pochází z Arménie, ale pár let jsme žili shodou okolností na Sibiři. V dubnu tam bývá až -50C a v takovém ošklivém počasí jsem tehdy jela do porodnice. Jenže když se Dianka narodila, jakoby zázrakem vykouklo sluníčko. A představte si, že od té doby, celých jedenáct let, jí na narozeniny vždycky svítí slunce. Jakoby na znamení její povahy."

V tu chvíli ale už do klubu přichází děti, které má Dianka obdarovat. Z nitra tajemných pytlů se valí hory medvědů, stavebnic a panenek. A slečna zpěvačka s nehranou přívětivostí rozdává radost. Je vidět, že potěšení je na obou stranách.

Jak to vidí…

Dianko, ty máš strašný fofr v životě. Stačíš chodit do školy?
No teď zrovna to moc nestíhám. Jinak ale chodím normálně do školy a celkem mě to i baví. Jsem zvědavá a ráda se dozvídám nové věci a učení mně celkem jde, takže to pro mě není moc těžké. Jen když jsem na cestách a koncertech, tak se musím učit sama.

Jak ti to jde?

Zatím na jedničky a dvojky:).


Jak děcka ve škole zareagovaly na tvůj úspěch v soutěži?
V televizi to vysílali v neděli, takže v pondělí si mě už spousta spolužáků všimlo. To bylo zvláštní.


Nezáviděli ti?
Ani ne. Mám príma spolužáky, spíš si myslím, že mi fandí.

A máš taky nejlepší kamarádku?
Mám. Hrozně moc se na ni těším. V Praze vystupuji na koncertu a budu bydlet v hotelu. Bude tam se mnou a uděláme si pyžamovou párty, budeme si hrát na zpěvačky, nalakujeme si nehty a zablbneme si!

Jaká by měla nejlepší kamarádka být?
Milá a skromná.

Proč zrovna taková?
Já nevím, proč jsem to tak vyhrkla, asi proto, že ta moje taková je :).

Máš při koncertu trému?
Ne, vůbec! Ani trochu. Čím víc je lidí v hledišti, tím víc se mi to líbí. Vím, že když to umím, nemusím se bát.

Poznala jsi spoustu slavných lidí, máš s někým nějaký hezký zážitek?
Natáčení pro Luckou Bílou, kde jsem v jednom pořadu byla jako překvapení. Zpívala jsem její písničku Neposlušné tenisky. Oblékly mě k tomu jako ji. Nevěděla, že tam budu, a byla opravdu překvapená a ráda.

Dianko, a máš ty nějakého sourozence?
Mám. Sedmiletou sestru. Je ale úplně jiná než já. Taková drsňačka, asi z ní vyroste rockerka. Když se na mě ve škole třeba někdo vytahuje, tak ona je první, kdo se mě zastane.
Bydlíme spolu v pokojíčku a máme se moc rády…jen mi někdy šmejdí ve věcech, a když najde můj deník, tak si ho přečte a pak třeba něco řekne mamince…no prostě mladší sestra, no.

Pořád si během rozhovoru prohlížíš IN! …
Jak si tak tím časopisem listuju, tak musím říct, že se mi čím dál víc líbí! Myslím, že je akorát pro holky jako já.

Za rozhovor i pochvalu IN!u děkuje Helena

(časopis IN!dívčí svět - leden 2014)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.


 

Autor fotografie:  Archív Diany Kalashové


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz