Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

herec-booboo-edp_i98.jpg

Bojujme za to, co je správné

Booboo Stewart, kdo by ho neznal? A kdyby se náhodou někdo takový našel, tak Booboo je úspěšný herec, zpěvák a tanečník. Doma má tři sestry, takže přesně ví, co nás holky trápí i baví :-) Mohly jsme ho vidět ve filmu Stmívání, kde hrál vlkodlaka. A protože je opravdu talentovaný, znovu ho můžeme vidět na plátnech kin. V novém filmu Disney Channel Následníci ztvárňuje roli rebela a neústupného mladíka Jaye. Role, ve kterých ho známe, jsou spíše negativní, ale jaký je on sám?

Ahoj Booboo. Jako Jay v Následnících hraješ roli, kde se střetává dobro a zlo. Je podle Tebe dobré bít se za dobrou věc? Má to smysl?

Určitě. Myslím, že je důležité bojovat za to, co je správné. Postavy v tomhle filmu vždy bojují za to, co si myslí, že je správné. Ale chvilku trvá, než se jim otevřou oči a uvědomí si, co je správné doopravdy. Bojujte za to, co je správné, jako se zpívá v tom skvělém songu od Beastie Boys.

V čem by mohl být Jay inspirací pro mladé lidi?

Pravděpodobně tím, jak se snaží být nejlepší v tom, co dělá. Myslím, že to Jaye hodně vystihuje. Bohužel ve filmu se snaží být nejlepší ve zle. Ale ke konci filmu zjišťuje, že miluje sportování a nakonec ty věci přehodnotí. Ctižádostivost, houževnatost a snaha dělat věci na sto procent - to se mi na něm opravdu líbí.

Jaká situace nebo rozhodnutí bylo pro Jaye nejtěžší?

Ve filmu je okamžik, kdy Jay zjistí, co znamená být součástí týmu. Do té doby byl vždycky člověkem, který dělal věci jenom sám za sebe. Nejtěžší pro něj tedy bylo uvědomit si, že i ostatní jsou ve hře. Že společnou prací můžeme dosáhnout něčeho, po čem toužíme. Je to pro něj velký objev a zároveň velká výzva.

Spolupráce je víc než sólové akce. To se musí naučit každý.

Kterou z postav z Následníků máš nejradši a proč?

Myslím, že nejradši mám Carlose, protože je nejmladší z party a není doopravdy zlý, jen se snaží zapadnout. Nikdy se nestane úplně zlým, takže má pravdivý pohled na to, co je dobré a co špatné. Toho mám hodně rád. Nemusí procházet tolika zklamáními.

Musel jsi Ty osobně někdy překonat sám sebe?

Myslím, že jednou z nejtěžších věcí je omluvit se někomu. Přiznat, že jste se mýlili je jedna z nejobtížnějších věcí v životě. Párkrát jsem to udělal. Myslím, že omluvná slova jsou ta nejtěžší, která kdy můžete říct. Tím opravdu překonáváte sami sebe.

Přátelství je důležitou součástí našeho života. Máš dobrého kamaráda?

Mám skvělé kamarády! Mnoho z nich je mými přáteli už řadu let. Jednoho z nich znám od svých pěti let. Držím si ty samé lidi pořád u sebe a myslím, že je to správné. Udržuji se svými přáteli kontakt, i když jsem pryč. Od třinácti mám kamaráda Davea. Jednu dobu jsme nosili stejné náramky, na nichž bylo napsáno „B & D forever“. Je to super kluk. Je důležité mít okolo sebe lidi, se kterými můžete trávit čas, povídat si nebo prostě nedělat nic.

Nic nenahradí přátelství a přátele. 

Všude slýcháme, že budeme šťastní, když… Co pro Tebe znamená radost, štěstí?

To je opravdu záludná otázka. Asi být spokojený s tím, co děláte. Může to být cokoli, do čeho vkládáte hodně úsilí. Když jste spokojení s tím, co máte, ale na druhou stranu chcete víc. Je to asi zvláštní způsob, jak to vyjádřit. Mám rád herectví a dělám ho, ale zároveň se ho nemůžu nabažit. Vždycky když vidím svou práci a není to úplně podle mých představ, nutí mě to k lepším výkonům. K tomu, abych na sobě zamakal. Takže mít radost pro mě znamená snahu být lepší v tom, co rádi děláte.

Znáš Českou republiku?

Osobně ne, ale podíval bych se tam rád. Můj táta byl v Praze před dlouhou dobou a opravdu se mu tam líbilo.

Je důležité dělat věci, které máte rádi. Pak můžete vydat maximum.

Jak si vybíráš role?

Musí mě bavit. Byl jsem požádán, abych natočil filmy, u kterých jsem věděl, že mě jejich natáčení bavit nebude. Tak jsem je prostě netočil. I když je to film, který bych rád viděl. Vím, že bych se mohl přes to přenést, ale takhle to dělat nechci. Musí to být něco, do čeho bych byl schopen investovat a vydat ze sebe všechno.

Víra je pro mě velmi důležitá!

Jaké máš plány do budoucna?

Rád bych se věnoval režírování a pokračoval v tom, co dělám. Miluji hraní, takže bych rád dál natáčel filmy. Myslím, že je důležité dělat práci, kterou máte rádi. Jako herec vkládáte do postav velkou část sebe, takže to prostě musíte milovat.

Naše čtenářky jsou věřící dívky. Co ty si myslíš o víře?

Moje rodina chodí do kostela každou neděli. Když jsem doma, jdu také. Je to pro nás důležité. Můj táta chodí dokonce každý den. Myslím, že je to skvělá věc. Rozhodně věřím, že Někdo stvořil tenhle svět. Nemyslím si, že pocházíme z ničeho.

Prosím o vzkaz pro naše čtenářky.

Čtenářkám bych vzkázal, že jim děkuji za to, že věří v lidskost a život. Mít víru v to, co děláte, je opravdu úžasná věc. Kdybyste měli žít bez víry v Někoho, bylo by to opravdu složité. Takže bych řekl, že jim děkuji za to, že tu jsou a udržují víru při životě.

Za rozhovor děkuje Majka St

Autor fotografie:  Disney Chanel


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz