Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

priroda-s-duhou-mok_i97.jpeg

7 věcí, které budou vždycky in

Trendy se neustále mění, hlavně v módě, jednou jsou to pastelové barvy, pak zase neonové, proužky střídají puntíky, tenisky vyměňujeme co chvíli za podpatky, bokové kalhoty nahradily ty s vysokým pasem... Jenže in můžete být i v případě, že každé tři měsíce kompletně nevyměňujete celý šatník. Když si totiž pořídíte a budete hýčkat věci z našeho seznamu, rozhodně nešlápnete vedle a nikdy nebudete out.

1. Úsměv

Úsměv je prostě ten nejlepší módní doplněk a ještě k tomu vůbec nic nestojí. Nkdo se nechce dívat na zamračený a negativní obličej, takže koutky nahoru. A ne nadarmo se říká, že s úsměvem jde všechno líp.

 

2. Rodina

Jasně, sourozenci tě občas štvou, s rodiči máš na některé věci odlišný názor... Jenže v průběhu tvého života se bude spousta věcí měnit, ale mamka bude vždyckcy tvoje mamka, taťka bude vždycky tvůj taťka a ani ty sourozence nevyměníš. Rodina je takový pevný bod, který se nikdy nemění, místo, kam se budeš moct vracet, lidé, na které se budeš moct spolehnout. A stejně takovou roli ve tvém životě bude později hrát tvůj manžel a tvoje děti.

 

3. Přátelství

Teď trochu s nadsázkou. Co je lepší? Mít po boku kabelku podle posledních trendů za tisíce nebo  nejlepší kámošku, na kterou se můžeš spolehnout? Odpověď je asi jasná, nikdo přece nestojí o to, svěřovat se svojí kabelce.:) Taková kamarádka je prostě k nezaplacení!

 

4. Láska

Není to jen láska ke klukům, ale láska k Bohu a ke všěem lidem okolo tebe, jak to říká Ježíšv Bibli v Matoušově evangeliu. "Miluj Hospodina, Boha svého, celým svým srdcem a svého bližního jako sám sebe." (srov. Mt 22,34-40). A taky to znamená milovat i ty, kteří nám něčím nesedli a úplně si s nimi nerozumíme, takže je pro nás těžké najít k nim cestu. Láska byla, je a bude vždycky in, protože nenávist nikdy nic nevyřeší a nezmění, ale láska, ta umí proměňovat.

 

5. Pozitivní přístup

Člověk, co si pořád na něco stěžuje, jen otravuje všechny okolo sebe. Je úplně v pohodě mít občas špatný den a mizernou náladu, být smutná, že se něco nepodařilo, trochu si postěžovat, ale nesmí to být každý den, celý týden... Neustálý negativní přístup je podobný, jako když to přeženeš s pafrémem, všichni nad tebou začnou ohrnovat nosy a rychle utečou, aby to nemuseli čichat. Takže nasaď bod č.1, snaž se na všem hledat to lepší a radovat se i z maličkostí.

 

6. Přirozenost

Silná vrstva make-upu, linky až k obočí, stíny jak papoušek, druhé lidi spíš vyděsí, než zaujmou. Vsaď radši na přirozenost, tou totiž nikdy nic nezkazíš. Pokud se líčit chceš, pro běžné denní líčení úplně stačí něco trošku zvýraznit, něco zamaskovat a je to. Výraznější líčení nech na plesy a podobné příležitosti, ale i tady je třeba dbát na to, abys i přes líčení byla poznat. Jo, a být přirozená má jednu nespornou výhodu: Můžeš si ráno trochu přispat, protože nemusíš před zrcadlem přemýšlet, jestli si uděláš oční stíny ála klaun nebo ála panda.:) A stejně tak to platí i v chování - nemá cenu si hrát na něco, co nejsem, protože druhý to dřív nebo později prokouknou.

 

7.Kreativita

Citát spisovatelky Michele Sheaové říká, že kreativita je vidět něco, co ještě neexistuje. Stojí za to podívat se občas na věci pod jiným úhlem pohledu a nebát se zkusit něco nového, protože když pořád všichni budou všechno dělat jedním a tím stejným způsobem, nikdy nic nového nevznikne. Tak popusť uzdu svojí fantazii.

Martina

 

(časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  TT studio Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz