Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

holky-ve-snehu-kxd_i81.jpeg

Zápisník redakce: Zažít nudu? Jó, to vadí!

Vánoční prázdniny nemusí znamenat jen dlouhé sezení u televize. Stačí, aby tě navštívily kamarádky, pozvala jsi je na báječné cukroví a připravila pro ně skvělý program. Takový, na jaký budete vzpomínat ještě tajně ve školních lavicích. I se sourozenci se dá zažít spousta legrace. Chceš poradit? Trošku inspirace? Pár tipů ti přinášíme.

Zůstaneme doma - divadelní hrátky

Vyber známou pohádku (Červená Karkulka) nebo příběh. Pak zvol divadelní styl: opera, muzikál, balet, horor, pantomima, komedie, detektivka - záleží na tvé fantazii a také, kolik bude „hereček a herců“. Po nezbytné přípravě už jen dej pokyn stejně jako režisérka na divadelních prknech. Přejeme vám příjemný kulturní zážitek.:)

Puzzle jako vánoční dárek – to je vytrvalost

Puzzle je výborný vánoční dárek. Jednak přispívá k představivosti a také u skládačky můžeš prožít báječné večery, zejména zimní, když je venku tma a ty doma s horkým čajem tvoříš u nějaké dobrůtky. Není ale dobře člověku samotnému, takže, když necháš přispět do tvorby někdy rodiče, jindy kámošky, uvidíš, jak vám půjde „práce od ruky“ a ještě se leccos dozvíš. :)

Pokud si skládanku pak podlepíš na tvrdý papír, máš originální obraz do svého pokojíku.

Redakce si dovoluje poradit - co takhle vlastní fotoromán!

Baví tě psát? A mají kamarádky představivost? Baví vás společně tvořit scénáře nejen zamilovaných dobrodružství? Můžete si půjčit digitální foťáček? Odpovídáš ano, ano …? Pak vám nic nebrání napsat scénář a vyfotit fotoromán. Uvidíte, že je zábava společně vymýšlet, jak mají fotky vypadat, kdo na nich má být, jak se má tvářit apod. A pak samozřejmě můžete zaslat dílo k nám, do redakce. Nápady se cení! Kdo ví, třeba se stanete hrdinkami fotorománu v časopise. :-)

I kyslíku je třeba... –  souboj skokanů či klokanů?

Na kousku nebahnitého a nekluzkého plácku (to je podmínkou) vyznačíš dvě rovnoběžné čáry A a B, vzdáleny budou od sebe asi pět metrů a za nimi nakreslíš čtverec – to bude zajatecký tábor. Jedno družstvo se postaví za čáru A a druhé za čáru B. Dáš znamení a souboj se začíná. Skokani skáčou po jedné noze a v území mezi čarami je možný souboj. Jde o to, přinutit soupeře, aby stoupl na obě nohy. Ten, který stoupne na obě nohy, odchází jako zajatec do tábora. Může být ale osvobozený, a to, když jeho spoluhráč přeskáče celé území a dotkne se ho rukou, to je pro něj návratka zpět do hry. A to důležité – nohy mohou klokani v průběhu bitevní vřavy střídat! Během hry je nutné dodržovat dvě základní pravidla – nepomáháme si rukama, paže jsou u těla a neskáčeme na nohu soupeře.

Žádné núďo - jdeme ven

Proč si neudělat delší výlet do přírody? Objev stopy zvířat, ať už ve sněhu nebo v blátě. Uvidíme, čeho letos více užijeme. Zkoukni zimní krajinu, nejen na novém plakátě. Daruj veverkám oříšky a mysli s lojem na sýkorky.:-) Ozdobte rostlý stromeček v lese, použijte přírodní ozdoby, třeba kůrky chleba, jablka a vše ostatní, co zajíci nakonec sežerou. A které souhvězdí neuvidíš na obloze v létě? Vidíš? Nevíš. Zavčas se podívej, než bude Orion fuč. Přišla zima, je tu mráz? Vysochej sochy nejen klasické pány sněhuláky. Začni se zkrátka zajímat, co se děje okolo tebe. A málo toho není!

Vaše redakce:).

(časopis IN!dívčí svět)

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

Autor fotografie:  prudkov Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz