Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

zapoj-mozek-dsw_i76.jpg

Jak se bavit za pár kaček

Všichni ji znáte. Naše prababičky si život bez ní téměř nedokázaly představit...Můžete s ní zapálit oheň, ohřát se, něco dobrého uvařit nebo si posvítit. A i teď o prázdninách si s ní můžete zažít spousty zábavy a legrace. V hlavní roli? Sirka neboli zápalka.:)

Zahrajte si dvě méně známé hry, u kterých vám budou stačit tři krabičky zápalek, pár spoluhráčů a dobrá nálada.:)

 

Eiffelovka

Na stůl vysypte obsah tří krabiček zápalek. Krabičky postavte doprostřed stolu na sebe jako začátek věže. Stavební materiál (sirky) rozdělte, tak aby měli všichni spoluhráči stejně. A stavba věže může začít... Jeden hráč po druhém odebírá ze své hromádky 1-3 zápalky (podle svého uvážení a strategie) a dává je na vrchol věže. Komu zápalky spadnou, bere si je jako svůj další stavební materiál. Vyhrává ten, komu nezbyla žádná zápalka.

 

Had v poušti

Opět budete potřebovat tři krabičky zápalek, i když tentokrát využijete jenom zápalky. (Krabičky si schovejte třeba na další Eiffelovku:)) Sirky vysypte do nějaké misky či krabičky. Doprostřed stolu dejte jednu sirku, to je zárodek hada, a můžete začít hrát. Každý hráč postupně odebírá z hromádky zápalek po dvou zápalkách. Na každý konec hada přiloží vždy po jedné. Had se může všelijak klikatit po stole, ale pozor, JENOM v přímém směru nebo v pravém úhlu k předchozí zápalce. Když hráč změní směr, musí následující hráč tento směr dodržet. Až teprve další hráč může směr hada opět změnit. A tady už nastupuje taktika - kdo z koho!:) Vypadává ten, kdo dospěl až k hraně stolu a nemá možnost už žádnou zápalku přiložit.

Tak, ať se vám daří. Marie

 

(časopis IN!dívčí svět)

zdroj: volně zpracováno podle knihy "Hry, kouzla a hlavolamy se zápalkami".

Autor fotografie:  Eugeny Atamanenko


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz