Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kriz-qjs_i82.jpg

Nejenom facebookový půst

Tak nám dnes nastala doba postní. Většinou to pro mě nic moc neznamenalo. Nejíst maso pro mě nebyl velký problém a odříct si na pár dní nějakou tu čokoládu nebo tak, prostě klídek, ne?

Ale letos jsem si asi týden před popeleční středou všimla, že na facebook chodím i 20x za den, mobil nedám z ruky, televizi pouštím třeba jen, aby hrála do pozadí, když si čtu, icq mám zapnuté, i když vůbec nejsem na počítači, prostě aniž bych si to před tím uvědomovala, stala se ze mě „oběť” elektroniky... No a když už měla být zanedlouho ta doba postní, tak to byl další parádní důvod s tímhle vším skoncovat :).

Samozřejmě jsem si nedělala iluze, že bych všechno odložila do šuplíku a hotovo... Na mobilu být „musím”, jak kvůli rodině, která chce každý den vědět, jestli ještě žiju, když jsem na kolejích, tak kvůli farnosti a akcím, které se blíží a pomáhám je organizovat. A ze stejných důvodů se občas potřebuju pohybovat na internetu.. Tím si ovšem nechci vůbec stěžovat. Jen chci říct, že původní záměr nebyl a stále není zbavit se na 40dní všech věcí a machrovat, jak to zvládám všechno i bez nich. Vůbec ne..

Mým cílem je naučit se ve volném čase dělat něco jiného, než jen sedět u mobilu, počítače nebo televize, a i když poměrně často chodím ven, pořád si myslím, že dost času trávím i výše zmíněnými věcmi a je co zlepšovat...

Tak jsem si pro začátek stanovila limit chození na facebook 2x denně (nejrazantnější a nejdůležitější změna!!! :), kvůli vyzvedávání zpráv ze školy, na icq max. hodinu, stáhla pošťáka, abych se furt nepřihlašovala na mail a mobil používám když mám odpovědět, nebo něco důležitého (co nejde vyřídit osobně později) potřebuju.. není to moc, ale věřím, že to jednou bude oceněno ;) a pomalu si zvykám, že počítač není můj "nejlepší přítel", ale je to jen POMOCNÍK!!!

Snad mi to vydrží i po době postní :)

A co vy?? Taky se od něčeho postíte, nebo myslíte, že to nepotřebujete??

 

S laskavým svolením převzato od lilie - signaly.cz

 

Autor fotografie:  Robert Hainer adobe stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz