Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

VOX - víc než jen festival

Letošní ročník nese podtitul "God of this City", v českém překladu "Bůh tohoto města a uskuteční se 21. listopadu v Praze..

"Bůh tohoto města"

Britská worshipová kapela Bluetree vystoupí jako headliner křesťanského festivalu VOX, který se uskuteční 21. listopadu v Praze. Letošní ročník nese podtitul "God of this City", v českém překladu "Bůh tohoto města" a odkazuje přímo k nejznámější písní kapely Bluetree. Toto téma také charakterizuje duchovní zacílení festivalu, které organizátoři VOXu pro aktuální ročník definovali – aby festival VOX přinesl duchovní povzbuzení i nakopnutí a zároveň byl místem společenství a oslavy Boha pro křesťany z různých církví a denominací.

„Nechceme pořádat jen další kulturní akci...

Věříme, že hudba je jedinečným sdělovacím prostředkem, který může nést Kristovo evangelium. Také nás velmi těší vidět lidi z různých křesťanských církví a tradic, jak společně chválí Boha. Chceme, aby festival VOX byl světlem na temném místě.“ Uvádí jeden z organizátorů festivalu a ředitel křesťanského vydavatelství ROSA Tomáš Polívka.

Píseň God of this City

Tato píseň vznikla v thajském městě Pattaya, které je centrem sexuálního průmyslu. Uprostřed této téměř hmatatelné temnoty zažil zpěvák a leader kapely Bluetree Aaron Boyd zvláštní boží dotek: “Byl jsem doslova přemožen soucitem a začal jsem spontánně zpívat lidem tohoto města to, co vím, že je pravdou o Bohu… Jsem přesvědčený, že i z jejich životů a jejich srdcí může vycházet zář slávy a chvály.“ Skladbu God of This City později převzal zpěvák Chris Tomlin, který tuto skladbu proslavil takřka po celém světě.

Mimo kapely Bluetree vystoupí další křesťanští interpreti: americká kapela Divine Attraction, královehradecká skupina Jedním srdcem, hudební projekt Adam Bubík Acoustic a rapper Envej.

Festival VOX si klade za cíl srozumitelně oslovit jak křesťany, tak nevěřící návštěvníky. Duchovní oslovení účastníků VOXu bude mít na starosti ředitel festivalu UNITED, Petr Húšť, který v rámci programu vystoupí s promluvou na letošní téma.

K setkávání a rozhovorům budou moci návštěvníci využít foyer, prostory přiléhající k hlavnímu sálu. Zde se mohou potkat nejen mezi sebou navzájem, ale také spolu s vystupujícími. Ve foyeru bude připraveno občerstvení, stánky partnerů festivalu a prodejní stánky. Během festivalu bude otevřená také modlitební místnost Modlitby 24-7.

Festival VOX se uskuteční v sobotu 21.11.2015 od 15:00 do 22:00 hod. v prostorách Pastoračního střediska, ulice Kolejní 4, Praha 6 (zastávka Metra A Dejvická).

Vstupné v předprodeji činí 200 Kč a 250 Kč na místě, v den konání festivalu. Vstupenka pro děti a dospívající ve věku od 6 do 12 let stojí 60 Kč. Držitelé průkazů ZTP a ZTP/P mají vstup zdarma, vstup do budovy je bezbariérový.

Výtěžek festivalu bude věnován Domovu sv. Rodiny v Praze 6.

Pořadatelé festivalu se hlásí k různým křesťanským církvím. Organizačně akci zastřešuje Arcidiecézní centrum pro mládež Praha (ADCM), Rosa – hudební vydavatelství a Sdružení Pyramida za podpory Městské části Praha 6, Magistrátu hl. m. Prahy, Ministerstva kultury a nadace Život umělce.

Aktuality a další informace je možné najít na profilu na sociální síti Facebook, https://facebook.com/festivalvox a na internetových stránkách www.festivalvox.cz.

Autor fotografie:  


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz