Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

united-holky-slm_i45.jpg

Náměstí a ulice města Vsetín ožijí festivalem UNITED

Ve Vsetíně bude ve čtvrtek 18.8. do soboty 20.8.2016 uskuteční 6. ročník multižánrového křesťanského festivalu UNITED. Akce nabídne žánrově různorodou hudbu, přednášky, workshopy, divadelní vystoupení, promítání filmů, poradenskou a modlitební službu, program pro děti a sportovní vyžití.

Mezi novinky letošního ročníku patří změna místa Hlavní scény

Ta se v minulých ročnících nacházela v Hlavním sále Domu kultury. Díky podpoře města Vsetín se Hlavní scéna přesouvá na Dolní náměstí a festival se stává open-air akcí.

Dům kultury bude přesto hrát důležitou úlohu. Bude se v něm nacházet Druhá scéna a prostory pro přednášky. Pouliční scéna nazvaná Street scéna pro umění, talk show, dětský program a sporty se bude nacházet před Domem kultury. Filmová a divadelní scéna budou v kině Vatra.

Letošní ročník festivalu bude hostit interprety jak z domácí, tak ze zahraniční scény

Mezi hlavní zahraniční hosty patří oregonská skupina Kutless, která se poprvé vystoupí v Česku, kalifornská kapela Divine Attraction, britský rapper Faith Child, maďarská formace Altarive a mezinárodní sestava Symphony of Nations.

Z česko-slovenské křesťanské hudební scény se posluchačům představí kapely Adam Bubík, Adonai, eSPé, Jindra Černohorský, Lámačské chvály, Maranatha Gospel Choir, Noemiracles, Nenadarmo, Safenat Paneach, Simona Martausová, Tretí deň, The Neons, Willsons a další.

Festivalové promluvy se letos ponesou v duchu motta „Nesmrtelný“

Organizátoři k jeho výběru uvádějí: „Každý člověk, mladý či starý, párkrát v životě prožil záblesk věčnosti. Bylo to ve chvílích, kdy se setkal s někým, koho miloval, ve chvílích, kdy se setkal s krásou. Když držel v náruči malé dítě či objímal milovanou bytost nebo když pozoroval západ slunce či viděl nádhernou duhu. Doteky lásky a krásy nevydrží, ale přesto kdesi hluboko v sobě toužíme, aby obojí neskončilo, aby to trvalo dál. Tato touha směruje k hledání čehosi nekonečného a nesmrtelného. Co to ale je? Je to láska? Krása? Ale jaká? Kde?“

Součástí programu je 20 seminářů a 20 workshopů

Přednášejícími, kteří je povedou jsou: Andrea Jarošová, Dave Petty, Dita Targoszová, Jakub Limr, Janette Oubrechtová, Julo Slovák, Ondřej Szturc, Pavel Hošek a další.

Vstup Hlavní scénu na Dolním náměstí a Street scénu před Domem kultury je zdarma. Ostatní program je placený. Cena vstupenky na celý festival činí 690 Kč. K dispozici jsou dále denní vstupenky a skupinové slevy.

Aktuality, program, představení vystupujících a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách, www.festivalunited.cz a na sociální síti Facebook - www.facebook.com/festivalunited. Akci pořádá zapsaný spolek UNITED 3P, z. s. ve spolupráci se vsetínskými církvemi.

Odkazy:

Program festivalu:  http://festivalunited.cz/harmonogram-festivalu/

Webové stránky: http://www.festivalunited.cz

Facebook: https://www.facebook.com/festivalunited

Instagram: https://www.instagram.com/festivalunited

YouTube: https://www.youtube.com/festivalunited

Promo video 1.: https://youtu.be/6CtiUhtIRGA

Promo video 2.: https://youtu.be/rvXwxh_ODRM

Pozvánka P. Húště.: https://youtu.be/zfzTKXo8Zlg

Dokument UNITED 2014: https://youtu.be/C5bOaCsEgTk

Autor fotografie:  Festival United


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz