Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

kefasfest-qcu_i96.jpg

Festival Kefasfest už tento týden!

Je to open air festival na nádherném místě bývalého kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích. Pátý ročník křesťanského festivalu Kefasfest se uskuteční o víkendu od 24. do 26. června 2016.

Jedineční mistři původem z Jižní Koreje Dr. Young Kim (flétna) a Hyunki Yoon (doktorand v oboru koncertní klavír) zavítají na festival Kefasfest v Dolních Kounicích

„V něco takového jsme ani nedoufali,“ říká Jan Jonáš Zaplatil, programový ředitel festivalu, „ale podařilo se domluvit jedinečné vystoupení: Setkání mezi východní a západní hudbou jako hudební obohacení: Korejská lidová a klasická hudba“. Vzácní hosté provedou známá díla Antonína Dvořáka, Johanna Sebastiana Bacha, Frédérika Chopina, ale i v Evropě neznámá díla z korejské hudby (Heung-ryeol Lee, Nanpa Hong…)

V letošním roce 17. a 19. června 2016 zahrají ve Vídni v Korejském kulturním centru a ve Vídeňském muzeu (Bezirksmuseum Floridsdorf). Další jejich zahraniční vystoupení bude premiéra v České republice na festivalu Kefasfest v Dolních Kounicích. V sobotu 25. června 2016 budou v nádherné dolnokounické synagoze v 12,30 hodin ukazovat unikátní korejskou hudbu. Účinkující by chtěli posílit kulturní vztahy mezi korejskou a západní kulturou.

Festival Kefasfest je open air festival na historických místech v Dolních Kounicích.

Především mladí lidé přijedou do bývalého kláštera Rosa coeli, synagogy a dalších přilehlých míst. Pátý ročník křesťanského festivalu Kefasfest se uskuteční o víkendu od 24. do 26. června 2016. Kefasfest je prostor pro kvalitní domácí i zahraniční hudbu, divadlo a kulturu. V různorodosti hudebních (pop, rock, folk, dance, worship, funky, gospel apod.) a divadelních žánrů chce představit moderní křesťanskou kulturu a její radostné poselství. Pod heslem „Mnoho cest, jedno ohnisko“ jsou vítáni všichni ti, co mají rádi dobrou společnost a pozitivní atmosféru. Festival je místem přátelských setkání, která mu dávají atmosféru rodiny. Množství dobrovolníků vytváří rodinu, která spoluvytváří festival.

O interpretech

Young Kim (flétnistka, hudební ředitelka Eine Flute Ensemble)

Dr. Young Kim je jedna z nejvíce známých flétnistek a hudebních pedagogů v Jižní Koreji a Spojených státech amerických. Je horlivou sólistkou a komorní hudebnicí. Od roku 1997 vedla soubor Eine Flute Ensemble jako jeho dirigentka. V minulosti byl soubor pozván do Číny a do Vietnamu (Saigon Opera v Ho Chi Minh City).
Absolvovala bakalářský stupeň hudby na flétnu na Busanské univerzitě v Jižní Koreji, magisterský titul získala na Royal College of Music v Londýně, dodatečně získala doktorát hudebních umění na Arizona State University v USA. Studovala také muzikologii na Kyungsung University, kde obhájila svoji Ph.D disertaci. Jako interpretka vystupovala na mnoha koncertech a veřejných recitálech napříč celou Jižní Koreji, Vietnamu, Číně, Japonsku, Velké Británii a USA.

Malá ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=ugJh0U2D_WE

 

Hyunki Yoon (doktorand v oboru koncertní klavír)

„Zázračná nálada a duch, vzor jasnosti a citu“ byl popis porotců American Prize Competion v roce 2014, kde pianista Hyunki Yoon vyhrál v divizi solové hry na klavír.

Hyunki Yoon se narodil v Soulu v Jižní Koreji, nyní studuje na Conservatory of Music na University of Missouri v Kansas City v USA.Yoon vyhrál v roce 2014 v soutěži the American Prize Competition a druhé místo v American Protégé International Competition v roce 2015. V listopadu 2015 hrál v newyorské Carnegie Hall. Poslední zahraniční vystoupení měl v roce 2015 ve Vietnamu (v Ho Chi Minh City Opera a v Hanoji). V letošním roce v červnu zahraje ve Vídni v Korejském kulturním centru. Další jeho zahraniční vystoupení bude v České republice na festivalu Kefasfest v Dolních Kounicích.

Hyunki Yoon vystupoval po celém Vietnamu, Jižní Koreji, Spojených státech, Německu, Rakousku, Španělsku s recitály, jako sólista s orchestrem, jako doprovod, a jako komorní hudebník.

Více info na:http://kefasfest.cz/


 

 

 


 

Autor fotografie:  festival Kefastfest


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz