Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

Komplex méněcennosti v Bibli?

Vražda, zrada, nevěra, pocity méněcennosti, slabá vůle, závist – věřte nebo ne, to vše jsou témata, jimiž jsou protkány biblické příběhy. Nemějte ale strach, při listování se dočteme i o odpuštění, lásce, přátelství, oběti… Bible je zkrátka jednou velkou mozaikou příhod a zážitků obyčejných lidí s neobyčejným Bohem a stejně tak jako čteme o králi Davidovi nebo krásné Ráchel, mohli bychom s trochou fantazie číst biblickou knihu o sobě samých.

 

Je Bible přitažlivá?

O tom, že je Bible nadčasová svědčí i fakt, že si po celá staletí drží čestný titul nejprodávanější a nejčtenější knihy světa. Čím je ale vlastně tolik přitažlivá? Vždyť přečíst víc než tisíc stran hutného textu musí být nekonečná mise.

Jak ji číst?

Pokud bychom chtěli Bibli přelouskat takříkajíc „na jeden zátah“, rozhodně by to vyčerpávající a únavné bylo. Přestože se obecně doporučuje seznamovat se s Písmem v chronologickém sledu (kvůli správnému chápání některých souvislostí), není jistě na škodu si čas od času zkusit vybrat třeba jen jeden příběh a připomenout si, co se v něm událo.

Projekt „The Story“

S podobnou myšlenkou vznikl i projekt několika amerických křesťanských zpěváků, grafiků a umělců, kteří si pro svou tvorbu vzali za předlohu právě Bibli a vybrali z ní na 20 inspirativních kapitol. Ty převedli do písní, animací a kamerových záběrů tak, aby vytvořili poutavé filmové klipy a podpořili tak naši chuť do čtení Starého i Nového zákona.

Projekt s názvem „The Story“ nás vezme na cestu plnou každodenních selhání, chyb, ale také naděje, záchrany a důkazech o nekonečné Boží lásce. Svou hudbou jej podpořili zpěváci jako Matthew West, Megan Garrett, Brandon Heath nebo Bart Millard.

Věděli jste třeba, že ...

si Mojžíš nevěřil? Že Noemi a Rút ukazují, jak i tchýně a snacha spolu mohou vycházet dobře? A že za spoustu žalmů vděčíme zálibě ve zpěvu krále Davida, pramenící dost možná z jeho zvyku zpívat ovečkám, které pásl jako chlapec?

Pokud se i přes to všechno nepovažujete za velké knihomoly nebo čtenáře, nabízí The Story alespoň výběr z kvalitních a zaručeně neoposlouchaných písniček.

redaktorka Helča

 

Autor fotografie:  


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz