Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

zpovednice-awg_i72.jpg

V trochu jiné ordinaci

Když je nám opravdu špatně, doufáme, že se rychle najde doktor, který nám pomůže. Ale co když si hříchem poraníme duši? Co s tím? Teď je na recept zvlášť vhodná doba. Začíná Svatý týden...

Kde hledat pomoc

Pomoc najdeme v jiné ordinaci – ve zpovědnici. Když vstupujeme do zpovědní místnosti, jedná se o něco podobného, jako když chceme pomoci svému tělu v ordinaci lékaře:

  1. Vyslovíme anamnézu (chorobopis), jaké máme potíže, jak se cítíme.
  2. Lékař – kněz, kterého posílá Kristus pro naše dobro, stanoví diagnózu – určí, co je tou nemocí.
  3. Na řadu přichází prognóza (výhled do budoucnosti). Pokud nechceme, aby se náš zdravotní stav zhoršil, bereme slova lékaře vážně, aby se naší duši dobře dařilo!
  4. Důležitou částí je terapie – postup léčby. Společně nacházíme řešení – předsevzetí. Někdy dostaneme recepis na míru (pokání): 3× denně dobrý skutek, 2× denně modlitba za ty, se kterými si nerozumíme, 1× denně četba Písma svatého… Občas, aby nám bylo pomoci, je třeba radikálnějších zásahů a nezůstane to jen u duchovní injekce.

Proč neodkládat léčbu?

Když se pořádně řízneme, nic moc to není, ale když s tím budeme chodit měsíc, zhnisá to a nakonec nám třeba ufiknou ruku. Všechno je třeba léčit hned – od palce přes duši! Bez léčby není uzdravení a kromě toho náš pan „doktor” na nás vlídně čeká a těší se na nás.

Pokoj a dobro přeje P. René

(podle časopisu IN!dívčí svět )

Autor fotografie:  Hernan Pinera CC BY SA 2.0


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz