Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

mse-svata-gys_i44.jpg

Jak lépe vycházet s ostatními?

Chodíš do spolča nebo dokonce nějaké vedeš? Chtěla by ses nějak zapojit do života vašeho farního společenství? Máš jedinečnou možnost:).

Česká biskupská konference (ČBK) se rozhodla v roce 2015 uspořádat první Národní eucharistický kongres od vzniku samostatné České republiky. Jednotlivé farnosti a diecéze se na něj budou připravovat šest měsíců, od začátku roku až do červnové Slavnosti Těla a Krve Páně – hlavního dne pro farnosti. Kongres později vyvrcholí celostátním sympoziem v Brně mezi 15. a 17. říjnem 2015. Hlavním dnem kongresu pro věřící ze všech diecézí České republiky bude sobota 17. října 2015.

Ochutnávka lednové katecheze pro II.stupeň ZŠ

„Nové přikázání vám dávám, abyste se navzájem milovali; jako já jsem miloval vás, i vy se milujte navzájem. Podle toho všichni poznají, že jste moji učedníci, budete-li mít lásku jedni k druhým.“ (Jan 13,34-35)
 
„Jistě jste již společně ve své třídě plánovali program školního výletu nebo nějakou jinou společnou akci a zjistili jste, jak je těžké domluvit se tak, aby byli všichni spokojeni.“ Můžeme připomenout konkrétní akci a poukázat, proč je tak těžké hledat ve společenství lidí shodu. Každý má jiné představy, zkušenosti. Mnozí mají dojem, že jsou moudřejší než všichni ostatní… Jistě existují způsoby jak takové situace řešit. Například všechno rozhodne pan učitel, nebo se najde někdo, kdo dokáže ostatní přesvědčit, že jeho plán je nejlepší, můžeme hlasovat nebo losovat. Všichni ale tušíme, že žádné řešení není úplně spravedlivé.
A to se zde jedná jen o program na školní výlet. V životě se musíme s ostatními lidmi domlouvat na důležitějších věcech, stále musíme hledat způsob jak si porozumět.
Pán Ježíš je na nás ještě náročnější.
(Přečteme biblický text.) Nejen, že se máme domluvit, ale máme se mít navzájem rádi. Chce abychom, jako křesťané, byli v tomto ostatním příkladem. Aby všichni podle našeho chování poznali, že jsme jeho učedníci...

Zbytek materiálů např. pro malé děti nebo pro mládež je ke stažení zde:
http://www.nek2015.cz/
http://www.nek2015.cz/ke_stazeni

 

Autor fotografie:  Václav Chaloupka


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz