Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

rozevrena-dlan-jbq_i29.jpeg

3eM je tento rok světový!

Po přečtení titulku si možná říkáte, že jsem si spletla rubriku a místo do Zábavy cpu rébusy na přední stranu časopisu i na web. Tak tentokrát žádná hádanka, jenom obyčejná zkratka: Mimořádný misijní měsíc!

O co jde?

30. listopadu 2019 uběhne 100 let od vydání apoštolského listu Maximum illud, kterým chtěl tehdejší papež Benedikt XV. (po skončení 1.světové války) povzbudit ostatní k hlásání evangelia. Zdůraznil v něm, že každý člověk by se měl snažit žít dobrý a opravdový život.

A minulý rok na toto sté výročí nynější papež František navázal. Vyhlásil mimořádný misijní měsíc v celé církvi. Možná i u vás jste se na tento měsíc celý rok pečlivě připravovali modlitbou a různými aktivitami. A možná, že tuto informaci některá z vás čte úplně poprvé a řekne si: „Tak smůla, přípravu jsem prošvihla, to už se mě netýká...“ Netýká? Je pravda, že minulý rok nikdo z nás nedožene, ale je spousta věcí, které by se stihnout daly. Přece jenom i mimořádný misijní měsíc má celých 31 dnů:)!

Tipy z redakce

Modlitba za druhé

Napište si na jednotlivé nastříhané kousky papíru, za koho se chcete modlit. A nemusí to být jenom nejbližší rodina a kamarádky, můžete připsat i své učitele a známé, dokonce jednotlivé světadíly a modlit se tak i za misie ve světě. Pak už stačí dát je do krabičky či dopisní obálky, a každé ráno jeden lístek vytáhnout. Nemusí to být dlouhá modlitba, ale víte, že ten den myslíte na někoho či něco konkrétního a provázíte jej tak svou modlitbou.


Pomoc ostatním

Tady máte nekonečně mnoho možností. Nákup, nádobí, úkol s mladším sourozencem, pomoc prarodičům, kamarádům, oblečení, co už nenosíte, můžete zanést do charitního šatníku. Každá pomoc se počítá...


Udělejte někomu radost

Zkuste napsat někomu dopis, či pohled, stačí pár řádků, které potěší. Navštivte někoho, kdo je sám. Radost se dá dělat různými způsoby, ale vy už určitě víte, čím a komu uděláte tu nej:).


Úsměv

Tak ten upřímný a radostný dokáže rozzářit den úplně každému. Nezapomínejte na to a nešetřete s ním.


To jsou jenom taková „ťuknutí“, určitě vás napadne ještě něco dalšího. A možná najednou zjistíte, že nejenom tento měsíc říjen může být něčím mimořádný a výjimečný. Tak ať v něm obohatíte nejenom sebe, ale i ostatní.

Hledáš pomocnou ruku? Najdeš ji na konci svého ramene:)!

https://www.youtube.com/watch?v=dWW-i8FHqVs

Marie

 

Článek vznikl pro potřebu IN! a je chráněn autorskými právy. Lze jej uveřejnit jen se souhlasem redakce.

 

 

 


 

 

 

Autor fotografie:  Photocreo Bednarek Adobe Stock


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz