Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

eliska-buckova-hbn_i34.jpg

Víra je smyslem života

Mnozí Elišku Bučkovou, dívku ze Strážnice, tipovali jako jasnou favoritku na vítězství v České Miss už dávno před slavnostním finále. Eliška si získala sympatie široké veřejnosti. Vrtá vám hlavou, proč je tato dívka tolik oblíbená? Možná naleznete odpověď v našem rozhovoru.

Známe Tě jako královnu krásy. Jak by ses sama charakterizovala?
To je těžká otázka. Řekla bych, že jsem hodně energická. Pořád musím něco dělat, nedokáži posedět ani chvilinku v klidu. Ráda se pohybuji ve společnosti přátel a rodiny, která pro mě znamená strašně moc.

 Rodina je pro mě důležitá

Do soutěže Česká Miss Tě přihlásili rodiče, nemají strach, že tě svět modelingu změní?
Strach určitě mají, což je přirozené. Ale já jsem dělala modeling už rok před Českou Miss, takže to pro mě není taková novinka.

Čeho si vážíš na svých rodičích?
Toho, jak se k sobě navzájem chovají a jaké mají nádherné manželství. Naši jsou skvělí lidé, je nás 5 dětí, tak jsme si mnohdy nemohli dovolit to, co jiné děti ano. Vím ale, že maminka s tatínkem se nám vždycky snažili dát nejvíc, co mohli. Maminka nám vždy koupila, co jsme potřebovali, i když si sama na sebe nekoupila nic třeba celý rok... Moji rodiče jsou jeden z největších pokladů, co mám.

Jaké to je mít čtyři sourozence? Musela ses o ně starat?
Je to SUPER! Samozřejmě, že jsem se spolu se starší sestrou o ty mladší musela starat, ale to je naprosto přirozené a dělám to moc ráda:).

A co dětství, rozuměli jste si?
Jasně, že jo. Samozřejmě někdy to bez hádek a rvaček nešlo, ale vždycky jsme se nějak domluvili – a když ne, tak zakročila maminka :).

Život bez víry si nedokážu představit

Před médii se hrdě hlásíš ke své víře v Boha. S jakými reakcemi ses setkala?
Reakce jsou různé. Velice mě potěší zprávy od lidí, kteří mi píší z různých koutů České republiky, že se za mě modlí a podporují mě. Na druhou stranu jsou i reakce negativní, konkrétně tady v tom světě showbyznysu. Ale s tím asi člověk musí počítat. Navíc mě drží moje rodina a přátelé, kteří se za mě neustále modlí a podporují mě.

Ve víře jsi byla vychovaná. Co ti pomohlo vytvořit si k Bohu svůj vlastní osobní vztah?
Já vlastně ani nevím. Tím, že mě k Bohu naši vedli od malička, přišlo mi to jako součást života. Postupem času jsem však zjistila, že víra není jenom součástí života, ale také jeho smyslem. Nedokáži si představit, že bych nepoznala, jaké je to věřit v Pána Boha.

Máte u vás na faře spolčo? Podporovali Tě během soutěže?
Máme u nás hodně společenství. Já sama patřím do jednoho, které jsme se sestrou založily asi před šesti lety a s některými kamarády se scházíme dodnes. Moje mladší sestra vede malinké spolčo dětí.

Jaké akce se svou farností podnikáš, zpíváš ve sboru?
Ve sboru nezpívám. Moji rodiče založili farní scholičku, když jsme byly se sestrou malinké, ta funguje dodnes. Postupem času jsme vyhrávali různé soutěže a přehlídky, skládali si písničky apod. Kromě toho s rodiči pořádáme každoroční Pohádkové lesy pro děti, karnevaly na ukončení církevního roku, teď budeme u nás ve Strážnici stavět nové pastorační centrum pro mládež.

Máš nějaký recept, jak si najít čas na Boha i v totálně nabitém dni?
Musím se přiznat, že i já s tím mám občas problémy. Mám tolik starostí, že se někdy zapomenu soustředit, ale modlím se za to, abych všechno zvládla. Kdykoli je příležitost, v autě, na fittingu (pozn. red.: zkouška na modní přehlídku, zkoušení šatů, nácvik choreografie, make-upy a účesy).

Buď svá a měj svůj názor

Co je podle Tebe na dívce nejdůležitější - jak by měla být IN?
Inteligentní a svá. Mít svůj názor a nebát se ho říct nahlas i za cenu toho, že ho třeba společnost nepřijme.

Jaký by měl být kluk, kterého by sis zvolila za muže?
Jako můj taťka :).

Trpěla jsi někdy komplexem kvůli svému vzhledu? Držela jsi někdy nějaké diety?
Jasně, my ženy jsme strašně sebekritické, takže neexistuje den, kdybych se sama sobě úplně líbila. Ale diety jsem nedržela.

Jaký máš vztah k rodnému kraji a jeho tradicím?
Strážnici mám strašně moc ráda a nedám na ni dopustit. I když se teď musím kvůli pracovním povinnostem přestěhovat do Prahy, pořád jsem srdcem hrdá Strážničanka.

Některé modelky se věnují charitě, kterým směrem by ses chtěla vydat?
Ráda podpořím nadace, které již dobře pracují, a budu se určitě věnovat misiím. Dělala jsem to i před Českou Miss, nevidím důvod v tom nepokračovat.

Co bys poradila dívkám, které chtějí být modelky? Jak mohou poznat solidní agenturu (rozlišit ji od podvodníků)?
To je těžké. Rozpoznat to lze velmi těžko. Prostě to chce se informovat, informovat a zase informovat.

Může modelka odmítnout předvést kreaci, která odhaluje až příliš?
Může. Já například nechci předvádět spodní prádlo a fotit erotiku. Moje agentura mi tyhle nabídky na práci neposílá, respektují to.

V červenci se chystáš na Miss Universe, jak probíhají přípravy?
Teď momentálně si překládám instrukce z angličtiny. Budu mít nějaké zkoušky šatů, které si tam povezu a budu v nich reprezentovat svoji zemi, a samozřejmě projdu kurzem anglického jazyka.

Jezdíváš na setkání mládeže? Chystáš se někam letos o prázdninách, např. na ActIv8?
Jezdívám a moc ráda. Je tam vždycky super atmosféra a skvělí lidé. Na ActIv8 se chystám, ale bohužel začátek nestihnu, protože se budu zrovna vracet z Miss Universe.

Co bys vzkázala čtenářkám IN?
Ať kolem sebe rozdávají úsměv a lásku a nestydí se za svoje názory a postoje.

Od Elišky Bučkové vyzvěděla Mája (časopis IN!dívčí svět -červen 2008)


Otázky čtenářek IN!

Eliško, jak jsi dosáhla toho, že máš tak krásně hladkou pleť? Měla jsi v pubertě problémy s akné? (Markéta)
Markétko, taky jsem měla občas problémy s pletí a dodnes někdy mám... Chce to hodně pít a zdravě jíst a málo stresu. Já bohužel nedodržuji ani jedno, protože mi to někdy pracovní povinnosti nedovolují.

Nevadila ti promenáda v plavkách před tolika lidmi? (Lucka)
Upřímně nevadila, protože jsem nějak nevnímala to, že mám na sobě plavky. Byl to strašný zápřah na nervy, takže mi tyto věci až tak úplně nedocházely.

Je pro Tebe krása to nejdůležitější? (Pokud ne, co to je?) (Jitka)
Nejdůležitější je pro mě víra, rodina a důstojnost.



 

Autor fotografie:  Jiří Popelka wikipedia


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz