Předplatné časopisu
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz, info.in.cz

lodicka-v-noci-koo_i45.jpg

Léto budiž pochváleno

Byla jsem pořádně naštvaná. Léto v plném proudu, a já odjížděla jako záskok – instruktorka – za nemocnou kamarádku na tábor. S opalováním a plaváním jsem se mohla tím pádem na 14 dnů rozloučit, ale slíbila jsem jí to a sliby se mají plnit, že?

Jako bonus se mnou jel i můj mladší sedmiletý brácha. Ach jo, jako kdyby nestačilo dělat mu chůvu celý rok! Zkrátím to, odjížděla jsem pěkně otrávená...Ale kupodivu, už druhý den se mi tam začalo docela líbit. Děti i vedoucí byli fajn a hry neměly chybu.

Noční hra

Čtvrtý den nás čekala noční hra. Ale jaká! U blízkého jezírka jsme po třech nasedli do člunu, a cíl plavby byl na druhé straně, u skály. Dva pádlovači měli zavázané oči a navigátor uprostřed svíčku a sirky. Na povel měl navigátor zapálit svíčku a posádka s jeho pomocí projet vyznačenou trasu na jezírku, samozřejmě na čas. Zbytek měl tiše, aby nerušil, fandit ze břehu. Zdálo se to být snadné, ale na člunu většinou probíhalo drama.
Někomu spadly sirky, někdo ztratil pádlo… Jsme na řadě. Nasedli jsme. Instruktor Petr a já už jsme seděli se zavázanýma očima u pádla, Lucka svíčku a sirky v ruce... Konečně jsme vypluli. Naše navigátorka se snažila navigovat v té tmě a při blikající svíčce co nejlíp, ale to jsme nevěděli, že si 12letá Lucka ještě trochu plete strany. V té tmě to bylo fakt hustý. Takže se ozývalo jenom šplouchání vody a „vlevo… vlastně né, vpravo,… počkej, nebo vlevo?”  A my jsme pádlovali a pádlovali a točili se... Petr začal asi ze zoufalství zpívat „Kolo, kolo mlýnský…,” a pak jsme se všichni rozesmáli. To už jsme i z břehu uslyšeli hurónský řev a někteří prý až slzeli – taky smíchy.

Závod jsme projeli na celé čáře, ale stali se z nás bezva kamarádi. Hlavně s Petrem :). A já jsem zjistila, že není ani tak důležité kde, ale s kým prima věci prožívám.

PS: Tento rok se chystám zase. Opakuji si hlavně světové strany a učím se v různých pozicích zapalovat sirky. Člověk nikdy neví…Maruška

(časopis IN!dívčí svět - prázdniny 2010)
 



 

Autor fotografie:  Helena Filcíková


Sdílet na:

 
 
 

Vydavatelství IN s.r.o.
Horní náměstí 12, 466 01 Jablonec nad Nisou

objednávky:
tel.: 480 023 408-9, 775 598 604
mail: objednavky@in.cz

redakce:
Purkyňova 5, 772 00 Olomouc

tel.: 775 598 603
mail: redakce@in.cz